ΚεντρικήΟμορφιά

Skin Flooding: Η νέα τάση στην περιποίηση που προσφέρει τη μέγιστη ενυδάτωση

15/5/2023

Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση: Αυτό είναι το μυστικό για φυσική λάμψη στην επιδερμίδα και έρχεται τώρα το TikTok να σου το υπενθυμίσει με μια νέα τάση που ονομάζεται Skin Flooding. Μια “πλημμύρα” που προστατεύει και θρέφει ταυτόχρονα. Πώς θα το πετύχεις; Με τα κατάλληλα προϊόντα, τόσο σε μορφή κρέμας όσο και ρευστή, τα οποία εφαρμόζεις ακολουθώντας συγκεκριμένη σειρά. 

Το μυστικό κρύβεται στο layering. Δίνεις έμφαση στις συνθέσεις που έχουν ως βάση το νερό και ξεκινάς πάντα από την πιο ανάλαφρη καταλήγοντας στην πιο “στέρεη”. Με αυτό τον τρόπο βοηθάς ώστε τα προϊόντα να διεισδύσουν με μεγαλύτερη ευκολία και να έχουν παράλληλα τη μέγιστη δράση. 

Η σειρά που ακολουθείς είναι: Καθαρισμός, mist, ορός και κρέμα ενυδάτωσης. 

The Ordinary Squalane Cleanser: Με σκουαλένιο και λιπόφιλους εστέρες που απομακρύνουν αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους, χαρίζοντας λεία και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

bioten Skin Moisture Micellar Gel Καθαρισμού: Με 100% φυσικό εκχύλισμα Κυδωνιού και ενισχυμένο με πρεβιοτικά αφαιρεί αποτελεσματικά τους ρύπους αφήνοντας αίσθηση βαθιάς ενυδάτωσης στο δέρμα.

Nivea Wash Gel Refreshing Lotus Flower: Εμπλουτισμένο με καθαρό νερό και άνθος λωτού, καθαρίζει σε βάθος, αναζωογονεί την επιδερμίδα και διατηρεί τη φυσική ισορροπία της υγρασίας. 

Καθαρισμός: Επιλέγεις ένα ανάλαφρο τζελ που ξεπλένεται με νερό και αποφεύγεις συνθέσεις που περιέχουν οξέα τα οποία ενδέχεται να διαταράξουν τον δερματικό φραγμό και κατά συνέπεια να προκαλέσουν σημάδια ξηρότητας. 

Vichy Eau Thermale Mineralisante: Σπρέι ενυδάτωσης πλούσιο σε 15 μεταλλικά στοιχεία που ενδυναμώνουν την επιδερμίδα και αναδεικνύουν την φυσική της λάμψη.

Mist: Είναι το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού. Κι αν μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στο νεσεσέρ της παραλίας ήρθε η στιγμή να πάρει μια σημαντική θέση στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. Αμέσως μετά τον καθαρισμό και σε στεγνό δέρμα ψεκάζεις σε όλο το πρόσωπο με το σπρέι ενυδάτωσης, ιδανικά με ιαματικό νερό στη σύνθεση του. 

Chanel Hydra Beauty Micro Serum:  Με μικροφυσαλίδες καμέλιας απολύτως συμβατές με την επιδερμίδα που απορροφούνται και αποδεσμεύουν το πολύτιμο εκχύλισμα προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα. 

Dior Hydra Life Deep Hydration Sorbet Water Essence: Συμπυκνωμένο με μολόχα και φύλλα Haberlea, το αιθέριο αυτό έλαιο προσφέρει 3 δράσεις σε 1 μόνο βήμα: Υψηλή συγκέντρωση ενυδατικών παραγόντων ενός ορού, ενίσχυση λάμψης ενός απαλού απολεπιστικού και τονωτικό αποτέλεσμα μιας λοσιόν που πλημμυρίζουν το δέρμα χαρίζοντας έντονη αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. 

Lancome Renergie H.C.F. Triple Serum: Με τριπλή δόση Υαλουρονικού Οξέος, C + Νιασιναμίδης και Φερουλικό Οξύ.

Ορός: Είναι το τρίτο μεν αλλά εξίσου σημαντικό βήμα που δεν επιτρέπεται να παρακάμψεις. Ένα ορός με υαλουρονικό οξύ στη σύνθεση του είναι ότι καλύτερο. Το μικρό μυστικό είναι να τον εφαρμόσεις σε νωπό δέρμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό. 

Korres Greek Yoghurt Nourishing Probiotic Intense Cream: Περιέχει τρεις τύπους υαλουρονικού οξέος και το WaterPatch complex -ένα υψηλής απόδοσης complex ενυδατικών παραγόντων που απελευθερώνονται σταδιακά, κλειδώνοντας το νερό στο δέρμα για άμεση και μακροπρόθεσμη βαθιά ενυδατική δράση.

Apivita Aqua Beelicious Oil-Free Hydrating Gel-Cream: Ελαφριά κρέμα-gel ειδικά σχεδιασμένη με εκχύλισμα λουλουδιών από κίστο, άγριο τριαντάφυλλο, ίριδα και μέλι, σούπερ ενυδατικά συστατικά που αναπληρώνουν άμεσα τα αποθέματα νερού της επιδερμίδας.

Ενυδατική κρέμα: Είναι το τελευταίο βήμα κι εκείνο που θα σε βοηθήσει να κλειδώσεις την υγρασία. Σύμφωνα με τους experts καλό είναι να επιλέξεις μια φόρμουλα με φυσικά έλαια ή ceramides στη σύνθεση της, συστατικά που προσφέρουν τα οφέλη που επιθυμείς. 

Το skin flooding είναι κατάλληλο τόσο για την πρωινή όσο και βραδινή ρουτίνα περιποίησης και ιδανικό για όλες τις ηλικίες. 

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Το κόλπο με το eyeliner που ανυψώνει και κολακεύει κάθε σχήμα ματιού

xristiana

Είναι ασφαλές το ποδήλατο γυμναστικής στην εγκυμοσύνη;

xristiana