ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί το υγρό για φακούς επαφής γίνεται το νέο must στο νεσεσέρ μας;

15/5/2023

Για όσες από εμάς φοράμε φακούς επαφής, ένα μπουκάλι με το κατάλληλο υγρό βρίσκεται πάντα μαζί μας. Ακόμα, όμως, και εάν δεν φοράμε φακούς επαφής, μπορούμε να ωφεληθούμε από τις θετικές του ιδιότητες χρησιμοποιώντας το δημιουργικά σε μια σειρά νέων προτάσεων που θα μας δώσουν έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις που δεν είχατε φανταστεί!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το συγκεκριμένο διάλυμα δεν είναι ένα απλό αλατούχο διάλυμα! Περιέχει επίσης, έναν παράγοντα διαβροχής, έναν καθαριστικό ή απολυμαντικό παράγοντα και συνήθως, ένα μέσο συντήρησης. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο διάλυμα να καθαρίσουμε τους φακούς μας, να διατηρήσουμε την υγρασία και τη δομική τους ακεραιότητα.

Εκτός, όμως, από την απαραίτητη χρήση του για τους φακούς μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με μερικούς άλλους τρόπους που θα αναδείξουν το μακιγιάζ μας ή θα μας δώσουν διέξοδο σε απλά, μικρά προβλήματα!

Υγρασία και διάρκεια!

Το υγρό άι-λάινερ αποτελεί βασικό εργαλείο για να τονίσουμε το βλέμμα μας, για να αποκτήσουμε το cat eye look, ένα glam στυλ ή τον αισθησιασμό ενός pin up girl.

Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, όταν το άι-λάινερ στεγνώσει ενδέχεται η γραμμή να χάσει την ακρίβειά της, το χρώμα να γίνει πιο μουντό και γενικά, το αποτέλεσμα να μην διατηρηθεί όσο επιθυμούμε.

Προσθέτοντας απλώς, 1-2 σταγόνες από το υγρό διάλυμα στο απλικατέρ ή απευθείας στην ίδια τη φόρμουλα, θα αντιστρέψουμε τα δεδομένα!

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε περίπτωση που η μάσκαρα έχει χάσει την ομοιογένειά της. Ακόμα και με την απλή χρήση της, χωρίς να «τρομπάρουμε» το βουρτσάκι και τελικά, να οξειδώνεται το περιεχόμενο, η εφαρμογή της θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Αν και είναι σημαντικό να αντικαθιστούμε τη μάσκαρα περίπου κάθε τρεις μήνες, θα παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής της προσθέτοντας μερικές σταγόνες από το υγρό για τους φακούς επαφής μέσα στο σωληνάριο της!

Και για το ζελ φρυδιών; Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια ακριβώς, διαδικασία. Είτε σε σωληνάριο είτε σε βαζάκι, μερικές σταγόνες από το διάλυμα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη φόρμουλα, να κάνουν το ζελ να «γλιστράει», αλλά και να παραμένει αναλλοίωτο όλη μέρα!

Πολύχρωμο άι-λάινερ

Μας αρέσει να παίζουμε με τα χρώματα και να δημιουργούμε διαφορετικά looks στο μακιγιάζ των ματιών; Τα πολύχρωμα άι-λάινερ μας δίνουν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουμε! Δεν χρειάζεται, όμως, να προβούμε σε αγορά πολλών και διαφορετικών προϊόντων. Τι κάνουμε;

Παίρνουμε μια σκιά ή παλέτα σκιών για τα μάτια και το υγρό για τους φακούς επαφής. Ανακατεύουμε λίγο από το χρώμα της σκιάς που θα επιλέξουμε σε ένα καθαρό πιατάκι ή δοχείο, με μερικές σταγόνες από το διάλυμα, μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη, υγροποιημένη σύσταση. Έτοιμο τα άι-λάινερ… Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα πινέλο και δημιουργική διάθεση για να ζωγραφίσουμε το πιο πολύχρωμο look!

Ανεξίτηλη σκιά ματιών

Η ανάμειξη της σκιάς σε σκόνη με το διάλυμα για τους φακούς επαφής μπορεί να δημιουργήσει και μια υπέροχη σκιά με κρεμώδη υφή και ατελείωτη διάρκεια!

Αρκεί να προσθέσουμε μια σταγόνα διαλύματος και να ανακατέψουμε πριν προσθέσουμε άλλη μία σταγόνα, για να βεβαιωθούμε πως έχουμε τη συνοχή που θέλουμε.

Αμέσως μετά, περνάμε με ένα πινέλο ή με την άκρη των δακτύλων μας το χρώμα στα βλέφαρα, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα.

Και για να κάνουμε αυτό το κρεμώδες χρώμα να διαρκέσει ακόμα περισσότερο, χωρίς πτυχές και «κόμπους», πριν την εφαρμογή απλώνουμε λίγες σταγόνες από το υγρό για φακούς επαφής σε καθαρά βλέφαρα, ως αστάρι!

Ντεμακιγιάζ και στοπ στις μουντζούρες

Το υγρό για τους φακούς επαφής, όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του μακιγιάζ από τα μάτια, το πρόσωπο ή τα χείλη μας, αλλά μπορεί επίσης, να γίνει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον καθαρισμό οποιασδήποτε μουντζούρας κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ μας!

Για παράδειγμα, εάν θέλουμε να διορθώσουμε κάπως το σχήμα του άι-λάινερ μπορούμε με μια μπατονέτα και 1-2 σταγόνες διαλύματος να δημιουργήσουμε την τέλεια γραμμή, αλλά και να καθαρίσουμε τυχόν μουντζούρες. Το ίδιο θα κάνουμε και για να απομακρύνουμε υπολείμματα σκιάς από το πρόσωπό μας ή παρατυπίες στο μακιγιάζ των χειλιών μας!

Κιτ πρώτων βοηθειών!

Πέρα από τις μαγικές χρήσεις που ήδη αναφέραμε, το υγρό διάλυμα για τους φακούς επαφής αποτελεί μια πρώτης τάξεως λύση για μια γρατζουνιά ή κόψιμο, που θα χρειαστεί ένα απλό δέσιμο και όχι ράψιμο από επαγγελματία γιατρό.

Όπως γνωρίζουμε, πριν τοποθετήσουμε έναν επίδεσμο σε μια τραυματισμένη περιοχή, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος. Και ενώ το πλύσιμο με σαπούνι και νερό, καθώς και η χρήση απολυμαντικού όπως οξυζενέ ή οινόπνευμα είναι ιδανικά, εάν δεν είναι εύκολα προσβάσιμα τότε το εφεδρικό σχέδιο καθαρισμού με το συγκεκριμένο διάλυμα θα απολυμάνει την περιοχή, πριν εφαρμόσουμε τον επίδεσμο!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Προετοιμασία στην Ε.Ε. για τον άγνωστο ιό της «νόσου Χ»

xristiana

Εγκεφαλική δυσλειτουργία από “αθώα” νόσο του ήπατος: Τι έδειξε νέα έρευνα

xristiana

«Το Ατελιέ», μία θεατρική παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

xristiana