ΚεντρικήΜαγειρική

Υπέροχα ζυμαρικά με αγκινάρες

6/5/2023

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Δίας ερωτεύτηκε την Κυνάρα, όμως εκείνη τον απέρριψε. Έτσι ο Δίας θύμωσε τόσο πολύ που την μεταμόρφωσε σε ένα αγκαθωτό φυτό, την αγκινάρα (στα αρχαία κυνάρα λεγόταν η αγκινάρα).

Λατρεύουμε τις αγκινάρες, γι αυτό και τη σημερινή μακαρονάδα την ερωτευτήκαμε από την πρώτη μπουκιά.

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

80 γρ. τριμμένο τυρί πεκορίνο

4 αγκινάρες

120 γρ. μπέικον

2 σκελίδες σκόρδο

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχάς για να μη μαυρίσουν τα χέρια μας βάζουμε γάντια μιας χρήσεως. Επειδή οι αγκινάρες μαυρίζουν εύκολα, βάζουμε σε ένα μπολ νερό και προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτσάνι της αγκινάρας, μέχρι τη βάση, αλλά δεν το πετάμε. Αφαιρούμε τυχόν φύλλα που είναι σκληρά γύρω από τη βάση της αγκινάρας.

Κόβουμε το 1/3 περίπου και το υπόλοιπο το πετάμε, επειδή το κάτω μέρος δεν τρώγεται και αφαιρούμε αρκετά φύλλα γύρω-γύρω μέχρι να μείνουν τα τρυφερά. Με το κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό χνούδι και αμέσως τοποθετούμε την αγκινάρα μέσα στο νερό.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι μαζί με τις αγκινάρες και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Τέλος αφαιρούμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στις αγκινάρες. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί πεκορίνο, το πιπέρι κατά βούληση και μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό βρασμού των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρεμώδης σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Πουτίγκα φουντουκιού

xristiana

Απολέπιση: 3 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

xristiana

ΥΠΕΝ: Η καυτή ατζέντα Σκυλακάκη στην ενέργεια και το σταυρόλεξο των νέων τιμολογίων  

xristiana