ΚεντρικήΟμορφιά

Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το σαμπουάν σας!

3/5/2023

Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να φαίνονται υγιή όλο τον χρόνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών σας.

Μπορεί να συνηθίζουμε ένα συγκεκριμένο σαμπουάν και μαλακτικό, αλλά μπορεί να μην λειτουργούν όπως παλιά, ανάλογα με τις απαιτήσεις των μαλλιών μας. Ποια είναι τα σημάδια ότι χρειάζεστε μία αλλαγή;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Μπορεί τα προϊόντα σας και τα συστατικά τους να είναι εξαιρετικά για τα μαλλιά σας, όμως, οι ανάγκες τους αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, είναι πιθανόν να χρειάζεστε διαφορετικά προϊόντα για διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Μερικά από τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το σαμπουάν σας

Είναι μύθος ότι τα μαλλιά αποκτούν ανοσία στο σαμπουάν. Όταν αισθάνεστε λιπαρότητα ή ξηρότητα, είναι συνήθως επειδή χρησιμοποιείτε το λάθος σαμπουάν για τα μαλλιά σας εκείνη τη στιγμή – όχι επειδή η φόρμουλα ξαφνικά σταματά να λειτουργεί για σας.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ήρθε η ώρα να επιλέξουμε ένα νέο σαμπουάν. Ένα σημαντικό δείγμα είναι η ξηρότητα ή η λιπαρότητα στα μαλλιά σας.

Για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά και με όγκο, η αλλαγή προϊόντων είναι απαραίτητη. Εάν νιώθετε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα ή να «κρέμονται άψυχα», αυτό μπορεί να σας λέει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή.

Όταν τα μαλλιά σας μένουν άτονα και σαν «μαρουλόφυλλα» μετά από ένα νέο λούσιμο είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αντικαταστήσετε το σαμπουάν σας.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε;

Όσον αφορά το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας, αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπική προτίμηση. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε προσοχή στον τρόπο που αισθάνεστε και κινούνται τα μαλλιά σας.

Η χρήση ενός σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, εκτός από τα ξηρά σαμπουάν και τα προϊόντα styling μαλλιών, μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να χρειαστείτε ειδικά σαμπουάν ή ακόμη και μηχανική απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής. Ο τύπος του σαμπουάν στο οποίο μεταβαίνετε σίγουρα επηρεάζει το πόσο καλά θα λειτουργήσει για εσάς.

Επιλέξτε σαμπουάν με βάση τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σας

Υπάρχουν πολλοί τύποι σαμπουάν εκεί έξω και μπορεί να είναι τρομακτικό να βρείτε τι είδους χρειάζεστε. Μπορείτε να προμηθευτείτε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, καθαρισμού ή ενυδάτωσης, ή ακόμη και μπάρες σαμπουάν.

Να θυμάστε ότι το σαμπουάν έχει σκοπό να καθαρίσει τις ρίζες σας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος των μαλλιών σας, επομένως εάν είστε επιρρεπείς σε λιπαρές ρίζες, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστείτε λιγότερη ενυδάτωση και βαθύτερο καθαρισμό.

Το σαμπουάν στοχεύει τις ρίζες των μαλλιών σας, επομένως εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ξηρό ή λιπαρό, ο τύπος του προϊόντος που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Εκτός από το να σκεφτείτε εάν πρέπει να αλλάξετε το σαμπουάν σας, βεβαιωθείτε ότι δεν λούζετε λάθος τα μαλλιά σας και δώστε προσοχή στο πώς νιώθετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το λούσιμο και το μαλακτικό.

Φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε πολύ κοντίσιονερ, καθώς είναι ένας από τους συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους καταστρέφουμε τα μαλλιά μας.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση του Κοινού των Μαγνήτων για την κλιματική κρίση

xristiana

Eθελοντική Αιμοδοσία Στο Πλαίσιο Του Final-8

xristiana

Τα 5 πιο hot κουρέματα για σγουρά μαλλιά

xristiana