ΚεντρικήΟμορφιά

Ο αντίκτυπος των ορμονικών αλλαγών στο πρόσωπο και τι πρέπει να κάνεις

20/5/2023

Κατά τη διάρκεια του εμμηνορρυσιακού σου κύκλου ή την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και πριν και κατά την εμμηνόπαυση οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν αισθητά την επιδερμίδα σου. Αυτές οι ορμονικές αλλαγές ευθύνονται για τα σπυράκια, την έντονη ερυθρότητα, την ροδόχρους νόσο, την υπερμελάχρωση και τις καφέ κηλίδες.

Αν πριν από την περίοδό σου εμφανίζονται σπυράκια γύρω από το στόμα και το σαγόνι σου υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίζεις ορμονική ακμή.

Τα προϊόντα με σαλικυλικό οξύ μπορούν να εξισορροπήσουν την έκκριση σμήγματος και να αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό τα σπυράκια. Κάτι άλλο που επίσης μπορεί να βοηθήσει είναι η μείωση της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων.

Επίλεξε λοιπόν κρέμες ενυδάτωσης με μη λιπαρή σύνθεση και ανάλαφρη υφή χωρίς να ξεχνάς τον σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας σου πρωί και βράδυ.

Για την υπερμελάγχρωση που είναι πιθανό να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού όλο το χρόνο.

Τα προϊόντα περιποίησης με ρετινόλη, νιασιναμίδη και λευκαντικούς παράγοντες πριν κοιμηθείς βοηθούν στο να μειωθεί η έκταση και η ένταση των δυσχρωμιών.

Αν η επιδερμίδα σου παρουσιάζει ερυθρότητα είναι καλό να επιλέγεις προϊόντα με καταπραϋντικούς παράγοντες και ήπια καθαριστική δράση που προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό και ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας. Πριν όμως επιλέξεις οποιοδήποτε προϊόν είναι καλό να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αν προσέξετε αυτά τα σημάδια, κλείστε ραντεβού με καρδιολόγο

xristiana

Ρεύμα: Γιατί το «θαύμα» δεν κράτησε ούτε… τρεις μέρες

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Δρόμων Ζωής 2022

xristiana