ΚεντρικήΟμορφιά

Λαιμός: Τον φροντίζουμε και τον διατηρούμε νέο

21/5/2023

Ο λαιμός μας μπορεί να εμφανίσει σημάδια γήρανσης πιο γρήγορα από άλλες περιοχές της επιδερμίδας μας, δεδομένου ότι το δέρμα μας στο σημείο αυτό είναι πιο λεπτό, καταπονείται ποικιλοτρόπως και συχνά μπορεί να το ξεχνάμε στη ρουτίνα περιποίησής μας.

Η απώλεια κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου, καθώς και η μειωμένη παραγωγή του είναι μια από τις αιτίες που το δέρμα μας γενικά χάνει σταδιακά τη σφριγηλότητά του.

Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι η έκθεση στον ήλιο. Ο λαιμός είναι μια περιοχή ιδιαίτερα επιρρεπής σε φωτοφθορές, δεδομένης της αθροιστικής έκθεσης στον ήλιο με τα χρόνια.

Ακόμα ένας σοβαρός παράγοντας που τον επηρεάζει; Το κινητό, το laptop ή το tablet μας. Οι οριζόντιες γραμμές που μπορούν να αναπτυχθούν στο λαιμό είναι αποτέλεσμα του «Tech Neck» και προκαλείται όταν κοιτάζουμε συνέχεια προς τα κάτω.

Επομένως, είναι φανερό πως είναι απαραίτητο να επεκτείνετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας μέχρι το λαιμό και το στήθος. Ποια προϊόντα μας βοηθούν;

Για νεανικό λαιμό…

Για αρχή, υπάρχει η επιλογή τοπικών ορών και ενυδατικών κρεμών. Οι κρέμες ειδικά για τις ρυτίδες στο λαιμό έχουν πλεονεκτήματα σε σχέση με τις απλές ενυδατικές εάν αναζητάμε πιο στοχευμένα αποτελέσματα. Τα προϊόντα περιποίησης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας του λαιμού παρασκευάζονται και περιλαμβάνουν ορισμένα συστατικά σε συγκεκριμένες ποσότητες που είναι ειδικά για την περιοχή αυτή.

Πολλοί ειδικοί συνιστούν τα ρετινοειδή, τις κρέμες και τους ορούς με ρετινόλη, λόγω της ικανότητάς τους να ενισχύουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να βοηθήσουν στο συνολικό τόνο και την υφή του δέρματος και να ενισχύσουν το κολλαγόνο. Επειδή βέβαια η ρετινόλη μπορεί να είναι ερεθιστική, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια κρέμα απαλή για το δέρμα, μόνο μερικές φορές την εβδομάδα και σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του δερματολόγου σας.

Τα πεπτίδια και τα αντιοξειδωτικά συστατικά είναι επίσης σημαντικά. Επομένως, πριν αγοράσουμε κάποιο προϊόν, θα ήταν ωφέλιμο να τσεκάρουμε εάν τα περιέχουν.

Εάν παραμείνετε στη χρήση μιας απλής ενυδατικής κρέμας, επειδή ο λαιμός μας δεν έχει τόσα τριχοθυλάκια και ως εκ τούτου είναι πιο ξηρός από το πρόσωπό μας, επιλέξτε μια πιο πλούσια- παχιά κρέμα από ό,τι για το πρόσωπό σας.

Επιπλέον, τα υγραντικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη βοηθούν στην προσέλκυση και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, έχουν ένα «γεμιστικό» αποτέλεσμα για το λαιμό, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα βασικά συστατικά για να μαλακώσουν και να λειάνουν την επιδερμίδα.

Τι να μην ξεχνάτε ποτέ ειδικά τώρα που είμαστε μια… ανάσα πριν το καλοκαίρι

Τέλος, ποτέ μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο λαιμό σας και το δέρμα σας γενικά. Όσον αφορά συγκεκριμένα το λαιμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αντηλιακό προσώπου είτε σώματος για να τον έχετε πάντα προστατευμένο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Άννα Βίσση – Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Μία συναυλία για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana

Κτηνωδία στη Λαμία: Έκαψαν σκύλο ζωντανό

xristiana

Λιπαρό δέρμα: Βοηθάει το γάλα μαγνησίας;

xristiana