ΚεντρικήΟμορφιά

Κεφάλαιο Αντηλιακά: Τι πρέπει να διαλέξω για να έχω προστασία από τον ήλιο;

8/5/2023

Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, που πιάνουν οι πρώτες ζέστες, σκεφτόμαστε έντονα το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα, το σοκολατένιο μαύρισμα και φυσικά τα αντηλιακά

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε πριν αγοράσουμε το κατάλληλο για την επιδερμίδα μας και που πρέπει να προσέξουμε πολύ για να έχουμε την καλύτερη δυνατή προστασία.

Ο ήλιος δεν αστειεύεται κορίτσια.

Πάμε να απαντήσουμε σε κάποια βασικά ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την σωστή επιλογή!

Το πρώτο και βασικό πράγμα στην επιλογή αντηλιακού είναι η ένδειξη παροχής προστασίας όχι μόνο από τις ακτίνες UVA αλλά και UVB.

Τι είναι οι UVA και UVB;

Οι UVA ευθύνονται για φωτοευαισθησίες και μακροπρόθεσμα για την γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος, ενώ οι UVB για τα ηλιακά εγκαύματα.

Τι είναι ο δείκτης προστασίας SPF;

Ο δείκτης SPF αφορά τον βαθμό προστασίας της επιδερμίδας μας απέναντι στις UVB ηλιακής ακτινοβολίας, η οποία προκαλεί και ηλιακά εγκαύματα.

Φυσικά, εκτός από τον βαθμό προστασίας SPF, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος και ο χρόνος που θα περάσει κάποιος κάτω από τον καυτό ήλιο!

Κάποια λευκή επιδερμίδα μπορεί να καεί από τα πρώτα δέκα λεπτά ακόμα και με υψηλό δείκτη προστασίας!

Χρειάζεται να κάνεις πολύ συχνές επαλείψεις με τον αντηλιακό σου, καθώς το νερό της θάλασσας ή της πισίνας και ο ιδρώτας μπορούν να μειώσουν την προστασία που σου προσφέρει το αντηλιακό.

Σε ποια μορφή πρέπει να αναζητήσω αντηλιακό;

Τα αντηλιακά όπως και τις περισσότερες κρέμες τις συναντάμε σε διαφορετικές μορφές, όπως κρέμα, γαλάκτωμα, gel, λάδι ή spray.

Φέτος είναι και της μόδας τα αντηλιακά σε stick για το πρόσωπο!

Ανάλογα με τον τύπο δέρματος ή τις ανάγκες μας, κάνουμε και την αντίστοιχη επιλογή.

Για παράδειγμα τα λάδια επιταχύνουν το μαύρισμα, τα spray δεν αφήνουν λευκά υπολείμματα ενώ η κρέμα σε πλούσια υφή συνίσταται για ξηρά δέρματα.

Τι ποσότητα αντηλιακού πρέπει να βάλω;

Για το πρόσωπο ισχύει ο κανόνας για ποσότητα ίση με τα δυο δάχτυλα του χεριού ενώ για το σώμα είναι απαραίτητη μια γενναία ποσότητα σε όλο το κορμί, καθώς και η συχνή επανάληψη!

Επειδή ήδη ξεκίνησα πισίνα και δοκιμάζω όλα τα νέα αντηλιακά, έρχεται τις επόμενες μέρες και ο τέλειος οδηγός αγοράς για αντηλιακά που θα λατρέψεις!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ξεκινά το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament!

xristiana

Αιμορροΐδες: Τι πρέπει να κάνετε για να τις προλάβετε (εικόνες)

xristiana

«Προσωπικός Βοηθός»: Τι θα προσφέρει το Πρόγραμμα που θα επεκταθεί μέσα στη χρονιά και στην Περιφερειακή μας Ενότητα;

xristiana