ΚεντρικήΚοινωνικά

«Ελπίδα Σε Δύσκολους Καιρούς»: Μια Έκθεση Αφιερωμένη Στη Δωρεά Οργάνων Έρχεται Στο Μαρούσι

27/5/2023

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η Πρόεδρος του Σωματείου «ΗΠΑΡχω» Χριστίνα Θεοδωρίδου σας προσκαλούν στα Εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Ελπίδα σε δύσκολους καιρούς» της Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου & Εικαστικού Ελένης Ιωαννίδου, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στις 20:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» (Βασ. Όλγας 14 & Σουρή, Μαρούσι).

Η ιδέα γι’ αυτή την Έκθεση ανήκει στο Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω». Το ΔΣ του Σωματείου σκέφτηκε έναν ευφάνταστο και πρωτότυπο τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων. Αυτή η σκέψη συνάντησε την εικαστική προσέγγιση της Ελένης Ιωαννίδου και την ευαισθησία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την ίδια ιδέα.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και ο Πρόεδρός της Νικόλαος Πέππας είναι οι υπεύθυνοι διοργανωτές της πρωτότυπης και ενδιαφέρουσας αυτής  Έκθεσης.

Λίγα Λόγια για την Έκθεση «Ελπίδα σε δύσκολους καιρούς»

Αφετηρία, ο προβληματισμός της Ελένης Ιωαννίδου σχετικά με τη θέση που έχει η αλληλεγγύη, ειδικά στην εποχή που ζούμε. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές. Η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος οδήγησαν σε «δύσκολους» καιρούς. Πτόησαν τους ανθρώπους, τους ώθησαν σε εσωστρέφεια, στέρησαν από πολλούς νέους τα όνειρά τους και από πολλούς ηλικιωμένους τα πολύτιμα τελευταία χρόνια τους και έβαλαν σε δοκιμασία τις ανθρώπινες σχέσεις. Τώρα, ο καθένας καλείται να βρει ατομική λύση σε ό,τι τον απασχολεί. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα, η ελπίδα βρίσκεται στην εξωστρέφεια, στη συντροφικότητα, στην οικολογία, στην αλληλεγγύη. Εκεί που οι ανθρώπινες σχέσεις, η παιδική αθωότητα, αλλά και η ειρήνη, η μουσική, το θάρρος, έχουν την πρωτοκαθεδρία.  Η προώθηση της ιδέας της Μεταμόσχευσης, της  Δωρεάς Οργάνων, της Αιμοδοσίας, η υποστήριξη των αδύναμων, ο σεβασμός στο περιβάλλον μπορούν να μας δώσουν δύναμη.

Τα έργα που παρουσιάζονται στην Έκθεση είναι μωσαϊκά φτιαγμένα από ληγμένα χάπια και κάψουλες και αποτελούν μια πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα. Η οικολογική διάσταση είναι, επίσης, σημαντική, αν σκεφτεί κανείς, ότι ένας πίνακας φτιάχνεται με 5.000 έως 10.000 ληγμένα χάπια και κάψουλες, φάρμακα που διαφορετικά θα κατέληγαν στο περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα. Τώρα έχουμε το «χάπι end», το ευτυχισμένο τέλος των φαρμάκων.

Λίγα Λόγια για το Σωματείο «ΗΠΑΡχω» 

Το Σωματείο Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδος «ΗΠΑΡχω»  στέκεται πάντα στο πλάι των μεταμοσχευμένων ήπατος ή των ηπατοπαθών ασθενών που είναι εγγεγραμμένοι σε λίστα αναμονής εύρεσης ηπατικού μοσχεύματος καθώς και των οικείων τους, προσπαθώντας να τους προσφέρει πλήρη στήριξη και βοήθεια.
Η αποστολή του «ΗΠΑΡχω» έχει πάντα ως επίκεντρο το όφελος όλων όσων έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά και όσων περιμένουν εναγωνίως ένα ηπατικό μόσχευμα.  Με γνώμονα την ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, έχουν διαμορφώσει το έργο τους και εργάζονται για να επιτύχουν την αποστολή τους με συγκεκριμένους πυλώνες δράσης, προσπαθώντας παράλληλα, να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία μέσω της ορθής ενημέρωσης με τη μεγάλη ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών. Την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών που αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ίσως της σπουδαιότερης ιατρικής πράξης του 20ου αιώνα, της μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων και ιστών.

Διάρκεια Έκθεσης: 29 Μαΐου έως 07 Ιουνίου 2023

Δευτέρα – Κυριακή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Τα τρόφιμα και ποτά που χρειάζεσαι όταν είσαι αφυδατωμένος – Ένα ελληνικό ανάμεσά τους

xristiana

Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής στο Δήμο Διονύσου

xristiana

ΥΠΕΝ: Ανοίγει ο δρόμος για τις μπίζνες με τα πλωτά φωτοβολταϊκά σε θάλασσες και τεχνητές λίμνες  

xristiana