ΚεντρικήΟμορφιά

Γιατί τα χείλη σας είναι ξηρά το πρωί

29/5/2023

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι όταν ξυπνάτε το πρωί, τα χείλη σας είναι τις περισσότερες φορές ξηρά; Σύμφωνα με την Cleveland Clinic, τα χείλη σας δεν έχουν δικούς τους λιπαρούς αδένες, οπότε οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συν ό,τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στο σώμα σας μπορεί να κάνουν τα χείλη σας να αρχίσουν να σκάνε ή να ξεφλουδίζουν.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να γλείφετε τα χείλη σας για να τους δώσετε λίγη υγρασία, αλλά αυτό μπορεί να τα κάνει χειρότερα -προκαλώντας ακόμη και εξάνθημα γύρω από τα χείλη σας.

Η ανατολική ιατρική θεωρεί ότι το χαμηλό οξύ του στομάχου μπορεί να σας προκαλέσει καούρα μετά το φαγητό, το οποίο παράγει υπερβολικό σάλιο, σύμφωνα με το Province Apothecary. Αυτή η περίσσεια σάλιου, η οποία συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, μπορεί να προκαλέσει την ξηρότητα των χειλιών σας μέχρι το πρωί. Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική λέει, επίσης, ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον μεταβολισμό των υγρών σας που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα, κόπωση, χαλαρά κόπρανα και ξηρά χείλη.

Η κλινική Cleveland Clinic προσθέτει, ακόμη, ότι οι αλλεργίες, μια διαταραχή του θυρεοειδούς ή του ανοσοποιητικού συστήματος ή η έλλειψη βιταμίνης Β ή ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσουν σκασμένα χείλη. Τα ξηρά χείλη μπορεί, επίσης, να προκύψουν από το να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο ή να εκθέτετε τα χείλη σας στον ξηρό αέρα του χειμώνα. Μπορούν, επίσης, να σηματοδοτήσουν ότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα των χελιών

Η κλινική Cleveland Clinic προτείνει την επούλωση των ξηρών χειλιών διατηρώντας τον εαυτό σας καλά ενυδατωμένο και χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα όταν ο αέρας είναι ξηρός. Το βάλσαμο χειλιών σας θα πρέπει να είναι υποαλλεργικές και χωρίς άρωμα αλοιφές ή έλαια που ενυδατώνουν και προστατεύουν τα χείλη σας από τον ήλιο.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη μενθόλη, τον ευκάλυπτο, την καμφορά, το κερί ή τα αρώματα, επειδή μπορεί να ερεθίσουν τα χείλη σας. Φροντίστε να έχετε πάντα lip balm στο σπίτι, ενώ η χρήση μιας αλοιφής για τα χείλη τη νύχτα μπορεί να σας βοηθήσει να σφραγίσετε την υγρασία όσο κοιμάστε. Εάν, ωστόσο, τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν μετά από μερικές εβδομάδες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

1η Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Ημερίδα Του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιδικής, Εφηβικής Και Ενηλίκων Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

xristiana

Πώς θα αντιμετωπίσεις τους έντονους πόνους περιόδου

xristiana

Παπαδόπουλος (ΔΕΠΑ Εμπορίας): Κρίσιμο συμπλήρωμα των ΑΠΕ στην πορεία προς την απανθρακοποίηση το φυσικό αέριο

xristiana