ΚεντρικήΟμορφιά

Έξυπνα tricks για να αποκτήσεις σοκολατένιο μαύρισμα με ασφάλεια

29/5/2023

Όλες μας θέλουμε ένα βαθύ, ομοιόμορφο σοκολατένιο μαύρισμα και θα το έχουμε αρκεί να μην βιαζόμαστε! Ήδη από το ΣΚ ξεκίνησαν τα μπάνια στην θάλασσα και η ηλιοθεραπεία.

Ωστόσο ωραίο είναι το μαύρισμα, πλέον μπορείς να το πετύχεις και με αυτομαυριστικά ώστε να μην καείς, αλλά είναι σημαντικό να δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία από τον ήλιο για να μην κινδυνεύσει η επιδερμίδα μας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία.

Πως όμως θα αποκτήσετε ένα ασφαλές μαύρισμα με διάρκεια;

Αυτές είναι οι έξυπνες συμβουλές για το πιο όμορφο καλοκαιρινό μαύρισμα.

#Κάντε απολέπιση:

Για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί, είναι καλό πριν εκτεθούμε στον ήλιο να κάνουμε scrub σε όλο μας το σώμα, ώστε να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα και να μαυρίσουμε σωστά.

#Χρησιμοποιήστε αντηλιακό:

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό SPF (Συντελεστής Προστασίας από τον ήλιο) 30 ή μεγαλύτερο πριν βγείτε έξω, τουλάχιστον 20 λεπτά.

Σταδιακά και ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σας βέβαια, μπορείτε να μειώσετε τον δείκτη προστασίας και να χρησιμοποιήσετε κάποιο λάδι, αλλά όχι τις ώρες αιχμής. Μην ξεχνάτε ποτέ τη συχνή εφαρμογή, κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

Ποιος είπε ότι με αντηλιακό δεν μαυρίζεις άλλωστε;

#Αυξήστε σταδιακά την έκθεση στον ήλιο:

Ξεκινήστε με σύντομες περιόδους έκθεσης στον ήλιο και σταδιακά αυξήστε το χρόνο σε ημέρες ή εβδομάδες. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα σας να προσαρμοστεί και να αναπτύξει ένα μαύρισμα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μαυρίζεις φυσικά χωρίς εγκαύματα, χωρίς τον κίνδυνο να εμφανίσεις ρυτίδες, πανάδες ή καρκίνο του δέρματος.

#Μη χρησιμοποιείτε αυτοσχέδια λάδια:

Στην κυριολεξία, αυτά τα λάδια ζητούν από τον ήλιο να εισβάλλει στο δέρμα σας και να το κατακάψει. Θα μαυρίσετε γρήγορα, δε το αρνείται κανείς, αλλά θα τσούζει πολύ και για μέρες.

#Απoφύγετε τον ήλιο του μεσημεριού:

Όταν παίζετε ρακέτες στην παραλία, κυνηγάτε τα παιδιά ή κάνετε surfing, καλυφτείτε με καπέλο και t-shirt αποφεύγοντας τα σκούρα υφάσματα.

Εάν πραγματικά δεν θέλετε καν να εκτεθείτε στον ήλιο αλλά θέλετε χρυσαφένια επιδερμίδα τότε υπάρχουν οι κρέμες self-tanning, τα airbrush – δηλαδή αερογράφοι μαυρίσματος, που είναι ακίνδυνα και ανώδυνα!

Για να παρατείνετε το χρώμα στο μαύρισμά σας μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε καθημερινά την ενυδατική σας κρέμα, για να μην ξεφλουδίσετε!

Μην είστε βιαστικές. Δεν μπορούμε να μαυρίσουμε σε ένα Σαββατοκύριακο αλλά θα το καταφέρουμε μέσα στις επόμενες πέντε με έξι μέρες.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοποριακή 3D βιοεκτύπωση ιστού ματιών ανοίγει τον δρόμο για θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

xristiana

«Νίκος Χαλκιάς, Ένας Ήρωας Για Πολλούς…»

xristiana

Σπιτικές συνταγές μάσκας προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

xristiana