ΚεντρικήΜαγειρική

Αλμυρά μάφινς με μπρόκολο, τυρί και αυγό

25/5/2023

Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι
  • 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη σκόνη μουστάρδας
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε μέσα το σοταρισμένο μπρόκολο και το μισό τυρί τσένταρ.

Βήμα 4
Επικαλύψτε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες με σπρέι μαγειρικής. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα αυγών σε κάθε θήκη και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ. Ψήστε 18- 22 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

Βήμα 5
Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 τον Σεπτέμβριο στην Πετρούπολη

xristiana

Ημερίδα Του Δήμου Χανίων Για Την Παιδική Προστασία

xristiana

Eλλάδα, Βέλγιο, Ιταλία και Πολωνία δεν θα δεχθούν απόφαση με ειδική πλειοψηφία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο (vid)

xristiana