27/5/2023
Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. χόρτα (βλίτα, ραδίκια ή άλλα)
- 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα βλίτα ή όποια χόρτα επιλέξετε και τα καθαρίζετε πετώντας τα πιο χοντρά κοτσανάκια τους.
- Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια και κόβετε τα στη μέση, αν είναι μεγάλα.
- Βάζετε στην κατσαρόλα τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες και ρίχνετε μισό λίτρο νερό και αλάτι.
- Μαγειρεύετε το φαγητό για 25-30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
- Αν δείτε πως πάει να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τον μαϊντανό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Πηγή: https://www.icookgreek.com