ΚεντρικήΜαγειρική

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μανιτάρια

6/4/2023

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τα μενταγιόν και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4
Επιστρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, 5 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

«Τέσσερα μάτια, δυό καρδιές» στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Γρεβενών

xristiana

Valentine’s Day: Αυτά είναι τα καλύτερα κόκκινα κραγιόν της αγοράς

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana