ΚεντρικήΟμορφιά

Τάση: Γιατί η πρόληψη της γήρανσης είναι η νέα αντιγήρανση;

6/4/2023

Έχετε ακούσει και δει διαφημίσεις «αντιγήρανσης» παντού, αλλά πολλοί τώρα επανεξετάζουν τη σημασία αυτού του όρου. Σίγουρα, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να φροντίζουμε το σώμα μας και να θέλουμε να φαινόμαστε νεότεροι, αλλά η έννοια της αντιγήρανσης μπορεί να είναι αρκετά αγχωτική – για να μην αναφέρουμε αδύνατη (δεν μπορείς να μην γεράσεις!). Οι ειδικοί στο δέρμα στρέφονται σε μια πιο θετική προσέγγιση για την προληπτική φροντίδα του δέρματος και ένας νέος όρος αναδύεται: Η «προ-γήρανση». Τι είναι η νέα τάση;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Τι είναι η προ-γήρανση (ProAging);

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η καλύτερη περιποίηση του δέρματος είναι η προληπτική δράση, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και να αφουγκραζόμαστε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του δέρματός μας.

Για να πούμε την αλήθεια, τα προϊόντα αντιγήρανσης έχουν γίνει εξαιρετικά επιτυχημένα μέσω στοχευμένου μάρκετινγκ που κάνει τη γήρανση να φαίνεται σαν να κάνεις κάτι λάθος.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε τη ρετινόλη και άλλα αντιγηραντικά συστατικά, που καλύπτουν μια ανάγκη. Αντίθετα, αισθητικοί, δερματολόγοι και πολλές εταιρείες καλλυντικών αλλάζουν τώρα το μήνυμά τους σε μια προσέγγιση «προ-γήρανσης», εστιάζοντας στην υποστήριξη της φυσικής εξέλιξης του δέρματος. Η προσέγγιση της διαδικασίας γήρανσης με ρεαλιστικό και θετικό τρόπο και η δράση με τις φυσικές άμυνες του σώματος είναι μια πολύ πιο σύγχρονη ιδέα.

«Η προ-γήρανση» είναι ένας όρος και μια έννοια που έχει στις ρίζες της μια πολύ πιο θετική προσέγγιση στη διαδικασία της γήρανση». Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη γήρανση! Είναι ένα φυσιολογικό και υγιές μέρος της ζωής.

Καθώς η προσέγγιση κερδίζει δυναμική, οι ειδικοί αναζητούν λιγότερο επεμβατικές επιλογές περιποίησης δέρματος που υποστηρίζουν την οργανική γήρανση του δέρματος, δουλεύοντας με το σώμα αντί να το καταστρέφουμε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της προ-γήρανσης και της αντιγήρανσης; Κανένας από τους δύο όρους δεν έχει καθοριστεί παγκοσμίως, αλλά σηματοδοτούν διαφορετικές προσεγγίσεις στη σύνθεση περιποίησης δέρματος.

Σε γενικές γραμμές, η αντιγήρανση είναι μια διεγερτική, παρεμβατική προσέγγιση του δέρματος για να προσπαθήσει να σταματήσει ή/και να αναστρέψει τη φυσική εξέλιξη της γήρανσης του δέρματος.

Τα αντιγηραντικά προϊόντα συνήθως διεισδύουν στο δέρμα σε βαθύτερο επίπεδο προς τη δερματική/επιδερμική ένωση. Ορισμένες νεότερες γυναίκες απορρίπτουν αυτήν την ιδέα και ως εκ τούτου χάνουν τα οφέλη των ενεργών συστατικών τους.

Ο όρος «προ-γήρανση» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση. Σημαίνει να δουλεύεις με το σώμα σου, να χρησιμοποιείς ενυδατικά, αντιοξειδωτικά συστατικά και κυτταρική ανανέωση, ώστε το δέρμα να δείχνει καλύτερα. Σκεφτείτε το ως ενισχυτικό ή σύστημα υποστήριξης περιποίησης της επιδερμίδας.

Η προ-γήρανση αφορά την πραγματοποίηση μικρών προσαρμογών, την αναδιάρθρωση των συνηθειών καθώς γερνάμε. Η βασική και απαραίτητη αγωγή για την προ-γήρανσή σας είναι πολύ εύκολη: Καθαρίστε, προστατέψτε και ενυδατώστε.

Αυτό επεκτείνεται και στον τρόπο ζωής. Το δέρμα μας αντανακλά τη συνολική μας υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι ο επαρκής ύπνος, η ενυδάτωση και η υγιεινή διατροφή είναι εξίσου σημαντικά.

Η περιποίηση του δέρματος ως αυτοφροντίδα

Η διαδικασία γήρανσης είναι βιολογικός, όχι καλλυντικός όρος. Η ιδέα είναι να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες όλων των ηλικιών να αισθάνονται αυτοπεποίθηση και να περιποιούνται τον εαυτό τους ανεξάρτητα από την αναπόφευκτη διαδικασία γήρανσης.

Τελικά, η προ-γήρανση αγγίζει ένα ευρύτερο θέμα. Ενώ μπορεί να σκεφτείτε την αντιγήρανση ως εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης – και την προ-γήρανση ως ενστερνισμό αυτών των σημαδιών – η προ-γήρανση προσφέρει επίσης στις γυναίκες το προνόμιο να επιλέξουν μεταξύ των δύο.

Η προ-γήρανση έχει να κάνει με την ελευθερία να κάνεις αυτή την επιλογή και να επιλέξεις όποιες μεθόδους συντήρησης της επιδερμίδας σου φαίνονται σωστές και να μην είσαι δέσμιος των κοινωνικών προτύπων. Είναι συνειδητή επιλογή να κάνει κανείς ό,τι αισθάνεται απαραίτητο για τη ρουτίνα του, και το πιο σημαντικό, αυτό που επιθυμεί και απαιτεί η επιδερμίδα.

Μερικές γυναίκες μπορεί να αποφασίσουν να αποδεχτούν τις γραμμές γέλιου και το χαλαρό δέρμα τους, ενώ άλλες θέλουν να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο νέες για όσο περισσότερο μπορούν. Και οι δύο προσεγγίσεις είναι δεκτές.

Η επιλογή να δείχνεις νεότερη δεν πρέπει να θεωρείται ντροπιαστική. Από την άλλη, η αυτοφροντίδα και η περιποίηση του δέρματος σε όλα τα επίπεδα είναι μια θετική ενέργεια.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΕΕΤΑΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΑμεΑ

xristiana

Η 4ήμερη εργασία βελτιώνει την ψυχική υγεία των εργαζομένων χωρίς να μειώνει την παραγωγικότητα

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 26/1

xristiana