ΚεντρικήΟμορφιά

2 λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά σου είναι λιπαρά

6/4/2023

Η λιπαρότητα στα μαλλιά είναι μια πραγματικότητα με την οποία πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες. Το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικό (ok, σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο το να φαίνονται τα μαλλιά σου φρεσκολουσμένα, καθαρά και να είναι μοσχομυριστά, γιατί αυτά δίνουν αυτοπεποίθηση).

Τα λιπαρά μαλλιά δημιουργούν την τάση φαγούρας, ενώ δημιουργούν μια βαριά αίσθηση στο κεφάλι που είναι ανεπιθύμητη.

Φροντίζεις τα μαλλιά σου αρκετά, τι μπορεί λοιπόν να φταίει που εμφανίζεται λιπαρότητα; Οι λόγοι είναι αρκετοί, εμείς όμως σου παρουσιάζουμε 2 από τους πιο συχνούς.

Λούζεις πολύ συχνά τα μαλλιά

Η φρεσκάδα, η δροσιά και το υπέροχο άρωμα που έχουν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μετά από ένα καλό λούσιμο είναι ανεκτίμητης αξίας, όμως το να μπαίνεις συνέχεια στον πειρασμό για μπάνιο έχει πολλές φορές τα αντίθετα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που οδηγεί σε υπέρμετρη παραγωγή λιπαρότητας μετά την απομάκρυνση των φυσικών ελαίων της τρίχας από το νερό και το σαμπουάν.

Δεν καθαρίζεις ποτέ τις βούρτσες σου

Τόσο η βούρτσα, όσο και η χτένα αποτελούν καθημερινότητα για τις γυναίκες. Είναι τα βασικά εργαλεία για το styling, ώστε κάθε εμφάνισή σου να είναι περιποιημένη. Όμως, αυτό που συχνά ίσως ξεχνάς και το οποίο ευθύνεται για τη λιπαρότητα των μαλλιών, είναι ο καθαρισμός της βούρτσας και της χτένας σου. Πάνω σε αυτά τα εργαλεία styling με τον καιρό συγκεντρώνεται βρωμιά, όπως σκόνες, καθώς και υπολείμματα προϊόντων styling αλλά και λιπαρότητα. Όταν αποφεύγεις αυτό το βήμα, δηλαδή τον τακτικό καθαρισμό των εργαλείων σου, τότε προκαλείς λιπαρότητα στα μαλλιά και επίσης, μπορεί να τα κάνεις να μυρίζουν άσχημα άθελά σου.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Βελεστίνο

xristiana

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Φαρμάκων Και Υγειονομικού Υλικού Για Τα Κοινωνικά Φαρμακεία

xristiana

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana