ΚεντρικήΟμορφιά

The magic skin: Γιατί να εντάξεις έναν ορό στην beauty ρουτίνα σου!

23/4/2023

Το serum ή ο ορός είναι ένα βασικό βήμα στην beauty ρουτίνα σου, που άμα δεν το έχεις ήδη εντάξει, θα πρέπει άμεσα να το φροντίσεις.

Και αυτό γιατί λόγω σύστασης και συγκέντρωσης χρήσιμων συστατικών αποτελεί μια «βόμβα» φροντίδας για την επιδερμίδα σου.

Το serum σαν σύσταση είναι ένα ελαφρύ και γρήγορα απορροφητικό υγρό ή τζελ προϊόν, που έχει διαμορφωθεί με υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών.

Συνήθως χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, αλλά πριν από την ενυδάτωση, ως μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Τα οφέλη από τη χρήση ενός ορού, μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τα συστατικά και τη σύνθεση του ορού.

Όμως σε γενικότερες γραμμές τα οφέλη είναι πολλαπλά. Και σας τα γράφω και αναλυτικά ώστε να τα εμπεδώσετε!

#Ενυδάτωση του δέρματος:

Πολλοί οροί περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή άλλα υγραντικά, που εγκλωβίζουν και διατηρούν την υγρασία στο δέρμα, βοηθώντας στην ενυδάτωση του.

#Αντιοξειδωτική προστασία:

Μία από τις βασικές δυνάμεις των ορών είναι η αντιοξειδωτική τους δράση ειδικά αυτοί που έχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Ε ή φερουλικό οξύ, τα οποία ως συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες, που προκαλούνται από ελεύθερες ρίζες, όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία.

#Λάμψη και εξισορρόπηση του τόνου του δέρματος:

Αν θες φωτεινότητα, ξεθώριασμα των πανάδων και εξομάλυνση του τόνου δέρματος, τότε θα δώσεις στο δέρμα μια λαμπερή εμφάνιση με έναν ορό βιταμίνης C ή νιασιναμίδης.

#Οφέλη κατά της γήρανσης:

Ένας ορός ρετινόλης ή ένας ορός ενισχυμένος με πεπτίδια είναι ό,τι χρειάζεσαι, για να τονώσεις την επιδερμίδα και να την βοηθήσεις στην παραγωγή κολλαγόνου, στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και στη βελτίωση της συνολικής υφής της.

#Στοχευμένη θεραπεία:

Αυτή ουσιαστικά είναι η «δουλειά» των ορών.

Οι οροί στοχεύουν συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, όπως η ακμή, η υπερμελάγχρωση ή η ευαισθησία, με συστατικά που είναι γνωστά ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτά τα προβλήματα.

#Γρήγορη απορρόφηση και ελαφριά υφή:

Λόγω της λεπτής του σύστασης, ο ορός απορροφάται γρήγορα, παρέχοντας υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών απευθείας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα οφέλη ενός ορού μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο δέρματος, τις ανάγκες και τη συγκεκριμένη σύνθεση του ορού.

Εάν είναι δύσκολο να προσθέσεις ένα extra βήμα στην πρωινή σου ρουτίνα επειδή βιάζεσαι, βάλε serum το βράδυ σαν ένα δώρο στον εαυτό σου. Θα με θυμηθείς!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν Webinar: Καρκίνος Μαστού Στην Τρίτη Ηλικία: Aνάγκες Και Προκλήσεις

xristiana

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων (PrEP)

xristiana

Τρόποι να κρατήσετε ασφαλή την οικογένειά σας τον χειμώνα

xristiana