ΚεντρικήΟμορφιά

Laser αποτρίχωση | Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσεις

23/4/2023

Οι περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν laser αποτρίχωση όταν αρχίζουν να σχεδιάζουν καλοκαιρινές και θαλασσινές εξόδους κάτω από τον ήλιο. Όμως, είναι καλύτερα να κάνεις αποτρίχωση με laser πριν από το καλοκαίρι, όπως μας εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Δερματολόγος.

Για να κατανοήσουμε τους λόγους που πρέπει η αποτρίχωση με laser να γίνεται πριν από το καλοκαίρι, πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η laser αποτρίχωση. 

Η αποτρίχωση με laser χρησιμοποιεί εστιασμένη ενέργεια φωτός για να καταστρέψει τα τριχοθυλάκια όπου αναπτύσσονται οι τρίχες. 

Η ενέργεια αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, που απορροφάται από την χρωστική ουσία της τρίχας χωρίς να επηρεάζει το δέρμα. Επειδή η θερμότητα απορροφάται καλύτερα από σκουρόχρωμη φυσική τριχοφυΐα, η αποτρίχωση με laser λειτουργεί αποτελεσματικότερα στις γυναίκες εκείνες που έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες.

Όμως, με την εξελιγμένη τεχνολογία του μικτού συστήματος laser Αλεξανδρίτη και Nd:YAG, που μπορεί να εφαρμοστεί σε εξειδικευμένο δερματολογικό ιατρείο, η αποτρίχωση γίνεται εξίσου αποτελεσματικά σε όλους τους τύπους δέρματος και χρώματος φυσικής τριχοφυΐας. Επιπλέον, με το laser μικτής τεχνολογίας, η αποτρίχωση ολοκληρώνεται πιο γρήγορα, καθώς απαιτούνται λιγότερες συνεδρίες.

Γιατί πρέπει να προγραμματίσεις laser αποτρίχωση τώρα, πριν από το καλοκαίρι

Πρώτος λόγος. Ο κύκλος ζωής μιας τρίχας περιλαμβάνει τρεις φάσεις: την ανάπτυξη, την ηρεμία και την απόπτωση, κατά την οποία η τρίχα πέφτει και το τριχοθυλάκιο προετοιμάζεται για την ανάπτυξη μιας νέας τρίχας. Αυτό δεν συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλες τις τρίχες του σώματος. Όταν κάποιες αναπτύσσονται, κάποιες άλλες πέφτουν και κάποιες παραμένουν σε φάση ηρεμίας. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει πάντα τριχοφυΐα στο δέρμα μας. Η laser αποτρίχωση είναι αποτελεσματική σε τρίχες που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, καθώς έτσι αποτρέπεται η ανάπτυξη νέων τριχών στα τριχοθυλάκια. Καθώς, όμως, η φάση ανάπαυσης μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, θα πρέπει να γίνει μία σειρά από συνεδρίες, ανάλογα με την τριχοφυΐα, για να είναι βέβαιο ότι το laser στόχευσε όλες τις τρίχες ενώ βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης. Έτσι, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι, μία γυναίκα θα έχει τον απαραίτητο χρόνο και την άνεση για να ολοκληρώσει την αποτρίχωση σε όλες τις περιοχές του δέρματος και να αποκτήσει τέλεια καθαρό και λείο δέρμα.

Δεύτερος λόγος. Όταν κάποια κάνει αποτρίχωση με laser δεν πρέπει παράλληλα να εκτίθεται στον ήλιο για να μαυρίσει. Εάν επιχειρήσει laser αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα από κάποιον επαγγελματία που δεν είναι δερματολόγος και δεν γνωρίζει, τότε το μόνο που θα κερδίσει είναι επώδυνο έγκαυμα και δερματικές βλάβες. Αυτό συμβαίνει γιατί το μαυρισμένο δέρμα προσελκύει τη δέσμη του laser περισσότερο από ό,τι η τριχοφυΐα. Συνεπώς, για ποιο λόγο να δεσμευτεί και να χάσει τον καλοκαιρινό ήλιο και τη θάλασσα, ενώ μπορεί τώρα να κάνει άφοβα και ανώδυνα την αποτρίχωση; Εκτός, εάν σκοπεύει να μην εκτεθεί καθόλου στον ήλιο.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο, εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr).

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Χριστουγεννιάτικο Bazaar και γούρι της ΕΛΠΙΔΑΣ για το 2024

xristiana

Μουσική παράσταση – αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη

xristiana

Μοσχαράκι με μπρόκολο και σόγια σος

xristiana