ΚεντρικήΟμορφιά

3 τροφές για όμορφο δέρμα

28/4/2023

Σίγουρα έχεις ακούσει το ρητό: beauty comes from within. Κάτι τέτοιο δεν είναι ψέμα καθώς βασίζεται στη πραγματικότητα. Οτιδήποτε καταναλώνουμε έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός της αφυδατωμένης επιδερμίδας κατά τις περιόδους που δεν πίνουμε πολύ νερό.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις 3 τροφές που θα βοηθήσουν εξαιρετικά το δέρμα σου και καλό θα ήταν να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση.

Σπανάκι
Το σπανάκι βοηθά να διατηρείται το δέρμα σου σφιχτό διότι περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία προσφέρουν έξτρα προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Το βήτα καροτένιο και η λουτεΐνη, που επίσης περιέχουν, έχει αποδειχθεί πως βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Προσπάθησε λοιπόν να καταναλώνεις 3 κούπες την εβδομάδα.

Καρύδια και φυστίκια
Είναι πλούσιες πηγές της βιταμίνης Β που βοηθά στη κυκλοφορία του αίματος δίνοντας στο δέρμα υγιή και νεανική λάμψη και Ε που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και την οξείδωση. Το ιδανικό είναι να καταναλώνεις τα καρύδια με ένα φρούτο για να συμβάλλει στην αργή πέψη και την κατανομή της ζάχαρης.

Γάλα αμυγδάλου
Επειδή το γάλα αμυγδάλου περιέχει χαλκό, αυτό το καθιστά ιδανικό για το δέρμα σου καθώς ενισχύει τη παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης έχει μαγγάνιο το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά που προκαλεί η ακτινοβολία UV.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το In-Edit επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο

xristiana

Βαλκανικό Πρωτάθλημα MTB 2022 στον Δήμο Ξάνθης

xristiana

Φλώρινα: Ξύπνησαν οι πρώτες αρκούδες στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο

xristiana