ΚεντρικήΜαγειρική

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μανιτάρια

6/4/2023

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τα μενταγιόν και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4
Επιστρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, 5 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Οι λόγοι που η γυμναστική με τον σκύλο σας είναι ευεργετική και για τους δυο σας

xristiana

Γιατί καμπουριάζουμε καθώς γερνάμε; Υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε;

xristiana

Δήμος Αθηναίων: Αιτήσεις για το πρόγραμμα «Πρόσοψη» για αναβάθμιση των κτηρίων της πόλης

xristiana