ΚεντρικήΜαγειρική

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μανιτάρια

6/4/2023

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού
  • 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε τα μενταγιόν και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες και μαγειρέψτε μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε σε ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστές.

Βήμα 2
Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4
Επιστρέψτε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, 5 λεπτά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Έκοψαν το διάσημο δέντρο της Βρετανίας Sycamore Gap: «Πράξη βλακώδους βανδαλισμού»

xristiana

Βάρκιζα: «Καθαρό Περιβάλλον…Χωρίς Καπνό Και Άτμισμα»

xristiana

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών ενηλίκων, βρεφών και παιδιών στις 10-11 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

xristiana