ΚεντρικήΟμορφιά

Τύποι άι-λάινερ: Ποιο είδος μας ταιριάζει περισσότερο;

28/4/2023

Το άι-λάινερ δημιουργεί το τέλειο περίγραμμα των ματιών μας και τονίζει το βλέμμα μας, μοναδικά! Εξαιρετικά λεπτή γραμμή, πιο φαρδιά προς την εξωτερική γωνία ή αρκετά παχιά σε όλο το μήκος… Για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα, δεν χρειαζόμαστε μόνο σταθερό χέρι, αλλά και την κατάλληλη υφή άι-λάινερ. Αλήθεια, ποιος τύπος μας ταιριάζει καλύτερα;           

Από την Άντζελα Μολφέτα

Υγρό άι-λάινερ

Το υγρό άι-λάινερ τραβάει τα βλέμματα και δημιουργεί από ένα γοητευτικό έως και ένα πολύ εντυπωσιακό λουκ. Είναι ιδανικό για τις βραδινές μας εξόδους, για μεταμεσονύχτια σουαρέ και φυσικά, για νύχτες ροκ εν ρολ!

Διαχρονικό και αγαπημένο μάς προσφέρει μια καθαρή, ξεκάθαρη γραμμή.

Ανάλογα τώρα, με το στιλ που θέλουμε να πετύχουμε, μπορούμε να διαλέξουμε ένα  υγρό άι-λάινερ σε ματ, γυαλιστερό, σατέν ή αστραφτερό φινίρισμα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ρομαντική σκιερή πινελιά σύρριζα στις βλεφαρίδες ή μια πιο παχιά γραμμή για ένα δυναμικό ύφος. Σε μορφή μαρκαδόρου είναι επίσης, εξαιρετικά εύχρηστο.

Με τα υγρά άι-λάινερ μπορούμε να σχεδιάσουμε μια άψογη γραμμή, η οποία είναι ιδανική για να κάνουμε την πιο κομψή δήλωση! Ωστόσο, με το υγρό άι-λάινερ είναι πιθανόν να μουτζουρωθούμε – για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικές.

Συμβουλή; Εάν είμαστε αρχάριες, με ένα κουτάλι σούπας θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ευκολότερα το τρίγωνο στην εξωτερική γωνία και να αποκτήσουμε το τέλειο σχήμα ματιών γάτας!

Μια βάση μέικ-απ, σκιά και πυκνές βλεφαρίδες με μάσκαρα θα αναδείξουν το αποτέλεσμα.

Άι-λάινερ ζελ

Τα άι-λάινερ ζελ κυκλοφορούν συνήθως, σε βαζάκια και εφαρμόζονται με πινέλο άι-λάινερ ή με μπατονέτα, εάν διαθέτουμε ταχυδακτυλουργικές ιδιότητες!

Κάνουν το βλέμμα μας πολύ πιο ελκυστικό με μία γραμμή ακριβείας, σοφιστικέ με μια παχύτερη και γοητευτικό, εάν δημιουργήσουμε ένα διακριτικό smokey eyes look.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια ξεκάθαρη γραμμή και στη συνέχεια, να μουτζουρώσουμε λιγάκι το ζελ, καθώς θα προχωράμε προς τα έξω για ένα dramatic look.

Έχουμε επίσης, την ευκαιρία να επιλέξουμε ένα λεπτό, κωνικό ή με γωνία πινέλο άι-λάινερ, ώστε να πετύχουμε διαφορετικά στιλ. Χάρη στη συμπυκνωμένη του υφή μάλιστα, πρωταγωνιστεί στο layering και blending για ακόμα, πιο δημιουργικές προτάσεις!

Το αρνητικό τους είναι πως μπορούν να στεγνώσουν γρηγορότερα, όταν εκτεθούν στον αέρα, ενώ το πινέλο άι-λάινερ ενδέχεται να σκληρύνει, εάν δεν το καθαρίζουμε τακτικά.

Ας μην ξεχνάμε πως η έλλειψη τακτικού καθαρισμού στο πινέλο, μπορεί να προκαλέσει και μόλυνση στα μάτια μας, οπότε το πλύσιμο του πινέλου μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητο.

Αν και προσδίδουν δημιουργικότητα θα τα χειριστούμε καλύτερα, εάν διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και έχουμε εξοικειωθεί στη χρήση του άι-λάινερ. Σε κάποιες περιπτώσεις τέλος, μπορεί καθώς έχουν στεγνώσει, να μας κάνουν να νιώσουμε ένα ανεπαίσθητο τράβηγμα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας.

Kohl άι-λάινερ

Ο βασιλιάς των άι-λάινερ, το kohl συναντάται πίσω στους αιώνες σε ιστορικές αναφορές για να χαρίσει στη θηλυκή μας υπόσταση έξτρα γοητεία και σεξ απίλ! Σήμερα αποτελεί ακόμα, μια υπέροχη λύση για να κερδίσουμε το πιο σέξι smokey eye look.

Το τέλειο kohl θα πρέπει να έχει αρκετά καλή σύνθεση, ώστε να δημιουργεί μια ομοιόμορφη γραμμή, αλλά ταυτόχρονα να είναι αρκετά απαλό, ώστε να γλιστράει χωρίς να δημιουργεί διακεκομμένες γραμμές.

Τα καλύτερα kohl είναι τελικά, αρκετά μαλακά. Αρκεί μια ανάλαφρη κίνηση πάνω στις ρίζες των βλεφαρίδων για να τονίσουμε το σχήμα των ματιών και τη θηλυκότητά μας!

Τα kohl μέσα από μια αέρινη κίνηση προσφέρουν μια σαφώς καθορισμένη και καθαρή εμφάνιση. Περνώντας το στη ρίζες των βλεφαρίδων θα αναδείξουμε το σχήμα των ματιών μας και θα κάνουμε το βλέμμα μας ακαταμάχητο, αρκεί να μην έχει κοφτερές άκρες και προκληθούν μικροτραυματισμοί!

Δεν έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια, όσο τα ζελ και τα υγρά άι-λάινερ, ενώ είναι πιθανόν να «κρακελάρουν» και να χρειαστούν ανανέωση. Περνώντας ως βάση κονσίλερ και primer, όμως, η χρήση του kohl θα γίνει πολύ πιο εύκολη και θα μας χαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτόματο μολύβι Solid Gel

Μια σχετικά πρόσφατη πρόταση που συνδυάζει τα θετικά στοιχεία ενός kohl και ενός άι-λάινερ ζελ. Μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εύκολα ένα smudgy look ή μια παχιά γραμμή, χωρίς να χρειαστούμε ξεχωριστό πινέλο άι-λάινερ.

Είναι αλήθεια πως τα αυτόματα μολύβια Solid Gel θεωρούνται η καλύτερη πρόταση για να σχεδιάσουμε μια επιμελώς ατημέλητη γραμμή, ενώ δεν ενδείκνυνται για έντονες, καθαρές γραμμές ή το cat eye look.

Είναι επίσης, μια ευέλικτη επιλογή για τη δημιουργία μιας παχιάς γραμμής rock and roll με παιχνιδιάρικη διάθεση. Ιδανικό και για αρχάριες, καθώς αναμειγνύεται εύκολα και είναι πιο κρεμώδες από ένα kohl.

Σκιά ματιών

Είτε θέλουμε κάτι εντυπωσιακό είτε ένα πιο διακριτικό look, η σκιά ματιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά, στη θέση των γνωστών άι-λάινερ, για ένα διακριτικό, λιγότερο έντονο βλέμμα.

Οι σκιές ματιών μπορούν να δημιουργήσουν ένα εφέ που θα τονίσει διακριτικά το βλέμμα, προσδίδοντας μια γραμμή φωτός που θα αναδείξει την εικόνα των ματιών μας.

Εάν, όμως, θέλουμε ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο νωπό, που θα το έχουμε δηλαδή, βουτήξει προηγουμένως σε νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε πιο έντονο χρώμα και περίγραμμα, καθώς ζωγραφίζουμε τα άνω βλέφαρα!

Αδιάβροχο άι-λάινερ

Το σημείο που προβλημάτιζε πολλές από εμάς, τώρα βρήκε τη λύση του! Πολλά από τα πιο γνωστά και δημοφιλή άι-λάινερ είναι πλέον αδιάβροχα. Εάν λοιπόν, ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, αγαπάμε τον χορό απολαμβάνοντας νέες φιγούρες κάθε βράδυ ή μας περιμένει ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα, τότε ένα αδιάβροχο άι-λάινερ είναι αυτό που θα χρειαστούμε.

Αν και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν, στο εμπόριο θα βρούμε πολλά είδη που προσφέρουν απαλό ντεμακιγιάζ, ενώ δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα για μουτζούρες ή χρωματικές αποτυπώσεις στις πτυχές των βλεφάρων και στις γωνίες των ματιών!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 7/6

xristiana

Άνευ προηγουμένου κύμα καύσωνα στην Κίνα: Χοίροι έπαθαν ασφυξία, ψάρια «ψήθηκαν ζωντανά»

xristiana

Ποιες τροφές ευθύνονται για την παχυσαρκία – Ο ρόλος των πρωτεϊνών

xristiana