ΚεντρικήΟμορφιά

Τα χείλη σας λεπταίνουν με την ηλικία. Υπάρχει αντιμετώπιση;

28/4/2023

Τα χείλη λεπταίνουν και χάνουν όγκο με τον καιρό. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι αναπόφευκτες με την ηλικία, αλλά δεν είστε χωρίς λύσεις.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κινήσεις και συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του σχήματος και της πληρότητας στα χείλη.

Από τη Μαρία Καλοπούλου  

Αρχικά, η απώλεια κολλαγόνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Το κολλαγόνο είναι μια από τις δομικές πρωτεΐνες του δέρματος που κρατά τα πράγματα γεμάτα, σφριγηλή και δυνατή.

Κάποια στιγμή ήδη από την ηλικία των 20 μας, το δέρμα μας δεν παράγει αρκετό κολλαγόνο για να αναπληρώσει ό,τι έχει χαθεί—και έτσι το φυσικό μας απόθεμα αρχίζει να μειώνεται.

Επιπλέον, τα επιθέματα λίπους κάτω από τα χείλη μας χάνουν όγκο με την πάροδο του χρόνου (αυτό συμβαίνει και αλλού στο πρόσωπο – το λίπος κάτω από το δέρμα συρρικνώνεται και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.)

Τέλος, το δέρμα επίσης δεν παράγει τόσα ενυδατικά και λιπίδια (όπως τα κεραμίδια και το υαλουρονικό οξύ). Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο επιρρεπές στην ξηρότητα και τις λεπτές γραμμές και δεν φαίνεται τόσο ελαστικό όσο κάποτε.

Ξεκινήστε να κάνετε αυτά τα τρία πράγματα από τώρα εάν αντιμετωπίζετε απώλεια όγκου στα χείλη.

Διατηρήστε τα χείλη ενυδατωμένα

Η καλύτερη συνήθεια για να υιοθετήσετε είναι να έχετε κοντά σας ένα υψηλής ποιότητας βάλσαμο (balm) για τα χείλη. Το να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το υποστηρίξετε καθώς μεγαλώνετε.

Τα καλύτερα lip balms αφήνουν το δέρμα σας να αισθάνεται ανακούφιση για ώρες (ωστόσο, η ανανέωση της εφαρμογής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι απαραίτητη – ειδικά εάν πίνετε ζεστά υγρά, τρώτε πικάντικα τρόφιμα ή γλείφετε τα χείλη σας).

Αλλά κι τα balms χρειάζονται προσοχή στην επιλογή τους. Πολλά βάλσαμα καταλήγουν να αφήνουν το δέρμα σας πιο στεγνό από πριν. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να βρείτε ένα προϊόν που περιέχει ένα μείγμα υγραντικών, μαλακτικών και αποφρακτικών συστατικών, ώστε να επιτυγχάνουν τρία πράγματα: να προσελκύει υγρασία, να ρυθμίζει τον φραγμό του δέρματος και να παρέχει προστατευτική επικάλυψη στα χείλη.

Υποστηρίξτε και προστατέψτε το δέρμα των χειλιών σας

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις νέες, φανταχτερές θεραπείες στον κόσμο, αλλά αν δεν προστατεύετε το ευαίσθητο δέρμα στα χείλη σας σε καθημερινή βάση, δεν σημαίνει πραγματικά πολλά.

Ενώ η διατήρηση της ενυδάτωσης και της θρέψης του δέρματος είναι ένα ζωτικής σημασίας κομμάτι αυτού (θα σας παραπέμψω στην πρώτη ενότητα), δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Η αντηλιακή προστασία είναι ένα συχνά ξεχασμένο βήμα για την περιοχή των χειλιών. Οι ακτίνες UV είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια κολλαγόνου – που ευθύνεται για έως και το 80% της ορατής γήρανσης του προσώπου και φυσικά και των χειλιών. Πάντα να προστατεύετε τα χείλη με SPF όταν περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες είναι επίσης παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση, καθώς μπορούν να εξαντλήσουν το κολλαγόνο και τα λιπίδια.

Αυτά είναι πιο δύσκολα για να τα αντιμετωπίσετε, καθώς πολλά πράγματα μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στα χείλη σας—αλλά γενικά, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείτε συστατικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ηρεμιστικά τοπικά.

Θα πρέπει επίσης να είστε ήπιες με την περιοχή και να αποφεύγετε τα υπερβολικά σκληρά συστατικά. Τα χείλη είναι ευαίσθητα με λεπτό δέρμα και όταν χρησιμοποιείτε πολύ ισχυρά συστατικά, μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμό.

Χρησιμοποιήστε υψηλής τεχνολογίας, μοντέρνα plumpers χειλιών

Αν το άκουσμα της λέξης “plumpers” σας κάνει να σκεφτείτε τσιμπήματα και ενέσεις, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, μην ανησυχείτε. Έχουμε προχωρήσει πολύ από τότε! Τα σύγχρονα plumpers χειλιών είναι υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζουν πραγματικά το δέρμα και προσφέρουν αποτελέσματα χωρίς βελόνες.

Αυτά τα προϊόντα δεν είναι μόνιμα (ΟΚ, οπότε ίσως δεν είναι ακριβώς όπως το filler), αλλά τα αποτελέσματα δημιουργούνται και διαρκούν με την τακτική χρήση.

Η φόρμουλα συνήθως περιέχει παράγωγα υαλουρονικού οξέος και βιταμίνης Β3 πολλαπλών βαρών για να βοηθήσει στην ομαλοποίηση των γραμμών των χειλιών, να αυξήσει την ευκρίνεια, να ενισχύσει άμεσα το χρώμα και να γεμίσει.

Η τελευταία λέξη

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι το δέρμα χάνει κολλαγόνο, λίπος και άλλα ζωτικά συστατικά με τον καιρό. Αυτή η απώλεια προκαλεί λεπτές γραμμές, απώλεια όγκου και ξηρότητα. Αυτό ισχύει για το συνολικό πρόσωπο, τα μάτια και ναι, τα χείλη.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικοί τρόποι για να υποστηρίξετε την περιοχή καθημερινά, όπως η χρήση ενός υψηλής ποιότητας βάλσαμου για τα χείλη, η προστασία της από τις ακτίνες UV και η απαλότητα στο ευαίσθητο δέρμα.

Και αν θέλετε να πάτε στο επόμενο επίπεδο, τα σύγχρονα “plumpers” χειλιών θα κάνουν τη δουλειά για εσάς.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Νέες Εθελοντικές Αιμοδοσίες στην Πλατεία Ελευθερίας

xristiana

Η σύζυγος πιάνει το σύζυγο με άλλη στο κρεβάτι

xristiana

Μαμά και διατροφή: Πέντε διαιτητικές τροφές που μπορείτε να έχετε πάντα στην κουζίνα σας

xristiana