ΚεντρικήΟμορφιά

Πως να ενισχύσεις το κολλαγόνο στην επιδερμίδα για να λάμψει ξανά το πρόσωπό σου!

5/4/2023

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα μας και είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική εμφάνισή του.

Φυσικά με το πέρασμα του χρόνου η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται γι’αυτό πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας γιατί ελλείψει κολλαγόνου εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Τι πρέπει να κάνουμε για να επαναφέρουμε τη φυσική λάμψη στην επιδερμίδα μας;

#Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και κόψτε τις κακές συνήθειες:

Η κατανάλωση μιας διατροφής που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σας.

Τρόφιμα όπως τα ψάρια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, είναι καλές πηγές θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν το κολλαγόνο.

Το κάπνισμα είναι απαγορευτικό όπως και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Αντιθέτως η ενυδάτωση με άφθονο νερό μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου.

#Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν περιποίησης δέρματος που ενισχύει το κολλαγόνο:

Υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης στην αγορά που περιέχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, όπως ρετινοειδήβιταμίνη C και πεπτίδια.

Ειδικότερα η βιταμίνη C είναι πολύ σημαντική για το σχηματισμό του κολλαγόνου, αφού χωρίς αυτή τα αμινοξέα δεν μπορούν να ενωθούν για να σχηματίσουν την πρωτεΐνη.

#Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο:

Οι ακτίνες UV από τον ήλιο μπορεί να βλάψουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας, επομένως είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό καθημερινά και να περιορίζετε την έκθεσή σας στον ήλιο.

#Κάντε facial massage:

Οι μαλάξεις στο πρόσωπο σας συμβάλλουν στην παραγωγή κολλαγόνου και τονώνουν την όψη του δέρματος λόγω της υπεραιμίας.

#Πιείτε πράσινο τσάι:

Το πράσινο τσάι είναι ένας θησαυρός. Περίεχει κατεχίνες και πολυφαινόλες χρήσιμες όχι μόνο στο δέρμα αλλά και σε όλο τον οργανισμό.

Με αυτές τις πρακτικές μπορείτε να ξεγελάσετε το χρόνο και να κάνετε το πρόσωπο σας να λάμπει. Θέλει συνέπεια, υπομονή και επιμονή.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Αιγόκερε, κάνεις ένα νέο σημαντικό βήμα»

xristiana

Παιδική Θεατρική Παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ»

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών: Στην Ελλάδα το 2024 η Διεθνής Διάσκεψη “Our Ocean Conference”

xristiana