ΚεντρικήΟμορφιά

Πως θα επιλέξεις το κατάλληλο αντιηλιακό προσώπου;

2/4/2023

Σίγουρα γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η αντιηλιακή προστασία, ιδιαίτερα για το πρόσωπο. Το γεγονός ότι ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικές όσον αφορά την έκθεσή μας στον ήλιο όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως για λόγους υγείας. Είναι αλήθεια πως η ηλιοκαμένη όψη μας δίνει μια έξτρα γοητεία όμως με λίγη προσοχή μπορούμε να την αποκτήσουμε χωρίς κανένα κίνδυνο.

Η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να υπάρχει στο καθημερινό μας skincare 365 ημέρες το χρόνο χωρίς καμία εξαίρεση. Εκτός του ότι μας προστατεύει από τις UVA και UVB ακτινοβολία, είναι η νούμερο 1 αντιγηραντική προστασία. Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, είναι εξαιρετικά σημαντικό να την φοράμε ακόμη και μέσα στο σπίτι και φυσικά στο αυτοκίνητο.

Αν λοιπόν έχουμε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δυσανεκτική επιδερμίδα στον ήλιο, θα πρέπει να επιλέγουμε πολύ υψηλή αντιηλιακή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υψηλή αντιηλιακή προστασία χρειάζεται μια επιδερμίδα που είναι μέτρια ανθεκτική στον ήλιο και δεν εμφανίζει κοκκινίλες κατά την έκθεση ενώ μέτρια αντιηλιακή προστασία χρειάζεται μια ανθεκτική επιδερμίδα στον ήλιο.

Μεγάλο ρόλο παίζει και το πόσο λεπτόρρευστη ή παχύρευστη είναι μια αντιηλιακή κρέμα, καθώς δεν αντιδρούν όλες οι επιδερμίδες καλά σε όλες τις υφές. Για παράδειγμα τα κανονικά και πιο ξηρά δέρματα θα πρέπει να επιλέγουν παχύρευστες κρέμες ενώ τα μικτά και λιπαρά λεπτόρρευστες τζελ-κρέμες ή τζελ. Αν φυσικά το δέρμα παρουσιάζει τάσεις ακμής είναι καλύτερο να επιλέξεις εξειδικευμένα αντιηλιακά κατάλληλα για ακνεïκά δέρματα που μειώνουν τη λιπαρότητα και ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

13/9: Αφήστε χώρο στα πράγματα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονοι προβληματισμοί της οικογένειας» από το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ

xristiana

«8ο Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου 2022»

xristiana