ΚεντρικήΟμορφιά

Προστασία της επιδερμίδας και στα 20; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

2/4/2023

Εύλογο είναι κανείς να αναρωτιέται αν τα 20χρονα αλαβάστρινα πρόσωπα χρειάζονται προϊόντα περιποίησης και skincare ρουτίνα.

Η απάντηση είναι απλή, προσέχουμε για να έχουμε.

Οπότε είναι καλή ιδέα να καθιερώσεις ακόμα και από τα 20, ειδικά εάν έχεις ξεκινήσει να βάφεσαι, μια βασική ρουτίνα περιποίησης.

Και αυτό γιατί η φροντίδα του δέρματός σου, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, στη βελτίωση της υφής και του τόνου του, αλλά και στην πρόληψη των εξάρσεων ακμής.

Όπως σε όλες τις βασικές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας και το skincare στα 20, οι βασικοί άξονες είναι ο καθαρισμός, η ενυδάτωση και η προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο.

Ο καθαρισμός βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων, της λιπαρότητας και του μακιγιάζ από το δέρμα σου, ενώ η ενυδάτωση βοηθά να διατηρείται το δέρμα σου υγιές.

Η αντηλιακή προστασία είναι σημαντική για την πρόληψη από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος.

Πιο αναλυτικά για το πρόσωπο αναζήτησε:

#Καθαριστικό:

Μια απαλή σύσταση σε καθαριστικό, που δεν αφρίζει, και που δεν θα αφαιρέσει από το δέρμα σου τα φυσικά του έλαια.

Απόφυγε τα σκληρά συστατικά όπως τα θειικά, τα οποία μπορεί να το στεγνώσουν και να το ερεθίσουν.

#Ενυδατική κρέμα:

Επίλεξε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα που δεν θα φράξει τους πόρους σου, αλλά θα εξακολουθεί να παρέχει ενυδάτωση. Ψάξε για συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ.

#Αντηλιακό:

Αυτό είναι απαραίτητο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αναζήτησε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο.

Το οξείδιο του ψευδαργύρου και το διοξείδιο του τιτανίου είναι καλά φυσικά αντηλιακά συστατικά που είναι ήπια και αποτελεσματικά.

#Βιταμίνη C:

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σου από τις περιβαλλοντικές βλάβες και να φωτίσει την επιδερμίδα σου.

Ψάξε για ορό με συγκέντρωση 10-20%.

#Νιασιναμίδη:

Αυτό το συστατικό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής ελαίου, στη μείωση της φλεγμονής και στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού σου.

Αναζήτησε ορό με συγκέντρωση 5-10%.

Επειδή τα νεανικά δέρματα έχουν την τάση ακμής και έχουν περισσότερη λιπάροτητα θα πρέπει να λάβεις υπ´όψιν σου τον τύπο της επιδερμίδας και τις ιδιαίτερες του ανάγκες, οπότε η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι μια καλή ιδέα.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Thessaloniki Wine Show 2023 στη Θεσσαλονίκη – Περίπτερο των Εθνών HELEXPO

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Ιλαρά: Σε άνοδο τα κρούσματα στην Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας

xristiana