ΚεντρικήΚοινωνικά

Διαδικτυακή Διάλεξη Με Θέμα «Τέχνη Και Ψυχική Υγεία»

21/4/2023

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ), παρουσιάζουν το νέο καινοτόμο πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης «Συλλογικό Ευ Ζην».

Το πρόγραμμα έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία καθώς και την καλλιέργεια δεξιοτήτων που ενισχύουν την ψυχική ευεξία (well-being) και την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη για το κοινό, με θέμα «Τέχνη & Ψυχική Υγεία», την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 19:00 από την Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Επιστημονική Συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής».

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στην ανάγκη προσανατολισμού της κοινωνίας σε ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ψυχικής υγείας, που δεν επικεντρώνεται μόνο στην απουσία ψυχικής ασθένειας, αλλά και στην προαγωγή της ευεξίας και της ποιότητας ζωής των ατόμων και των κοινοτήτων στις οποίες ζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιασθεί η δυνατότητα των μουσείων και άλλων πολιτιστικών φορέων να προάγουν την ευεξία και την καλή ψυχική υγεία, καθώς και ο αποστιγματιστικός ρόλος της τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Μαριάννα Αγιοστρατίτη, τ. 210 7228321 (εσωτ.135), magiostratiti@cycladic.gr.

Πηγή: https://www.patris.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης στους ενήλικες

xristiana

Καιρός: Συννεφιά και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

xristiana

Έτσι γίνονται οι μπίζνες….!!!

xristiana