ΚεντρικήΟμορφιά

Άνθη πασχαλιάς: Θεραπευτικές ιδιότητες και ένα σπιτικό λάδι μασάζ!

16/4/2023

Είναι η εποχή τους! Μικρά, ευωδιαστά μοβ, ροζ ή λευκά λουλουδάκια σε αυλές, κήπους, γειτονιές, με άρωμα που μυρίζει Πάσχα. Μυρίστε τις πασχαλιές στην ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, ακούστε τα πουλιά με το γλυκό κελάηδισμά τους και ξεχάστε για λίγο τα άγρια πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας!

Τα άνθη της πασχαλιάς εκτός από την ομορφιά τους έχουν και ορισμένες θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και αφροδισιακή δράση. Σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα λάδι μασάζ και θα μας… ευγνωμονείτε!

Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

Τα λουλούδια της πασχαλιάς είναι από παλιά γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες Η μυρωδιά της είναι καταπραϋντική και χρησιμοποιείται στην Αρωματοθεραπεία, για προβλήματα άγχους και κατάθλιψης.

Επιπλέον, έχουν αντιπυρετική και τονωτική δράση, ενώ φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και για όσους υποφέρουν από δυσπεψίες, φούσκωμα και διάρροια.

Ειδικά όμως, το έλαιο της πασχαλιάς καταπολεμά τους ρευματισμούς και τους πόνους στις αρθρώσεις, ενώ είναι και αφροδισιακό, αφού βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού και μυϊκού συστήματος!

Το ξέρετε ότι χρησιμοποιείται στη μαγεία χρησιμοποιείται σαν συστατικό φίλτρων που έχουν να κάνουν με το γάμο, τις ερωτικές σχέσεις και την ένωση των εραστών;

Φτιάχνοντας ένα σπιτικό λάδι από άνθη πασχαλιάς

Θα χρειαστείτε:
Πώς θα το φτιάξετε:
  • Βάλτε τα δύο υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και κλείστε το με το καπάκι του αεροστεγώς.
  • Τοποθετήστε το βάζο σε κάποιο σημείο, όπου θα το βλέπει ο ήλιος και αφήστε το για 2 βδομάδες.
  • Κατόπιν, σούρωσε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα τουλουπάνι. Πιέστε καλά τα λουλούδια για να βγουν τα υγρά με τα πολύτιμα συστατικά τους. Τα λουλούδια της πασχαλιάς περιέχουν στα πέταλα αλκαλοειδή, που έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.
Πώς χρησιμοποιείται:
  • Κάντε μασάζ στα πόδια πρωί και βράδυ για να ανακουφιστείτε από τους πόνους των ρευματισμών και άλλους μυϊκούς πόνους.
  • Το έλαιο της πασχαλιάς μπορεί να καεί σε ειδικό δοχείο ως άρωμα χώρου ή για να αρωματίσετε τα κεριά σας.
  • Είναι επίσης αντιμυκητιακό και φυσικά αντιβακτηριακό, επομένως ιδανικό για την ακμή. Προσθέστε αυτό το λάδι σε μια μάσκα ακμής, τονωτικό ακμής ή σε μία κρέμα αλόης για να απαλύνετε την ακμή.
  • Το άρωμα πασχαλιάς φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις και λειτουργεί ως ηρεμιστικό σε στρεσογόνες στιγμές. Αυτό το λάδι από πέταλα πασχαλιάς είναι υπέροχο για να το προσθέσετε στο μπάνιο σας (λίγες μόνο σταγόνες) για μια χαλαρωτική αίσθηση. Βοηθά να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να ανακουφίσει το άγχος και την ένταση.
  • Το έλαιο βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων όπως κοψίματα, εξανθήματα και εγκαύματα. Μάλιστα, βοηθά και στην αντιμετώπιση του ηλιακού εγκαύματος.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Σκορπιέ, ίσως έχουν οι άλλοι τον πρώτο λόγο σήμερα»

xristiana

Δημιούργησε το τέλειο bronze μακιγιάζ – Σου βρήκαμε τα απαραίτητα προϊόντα

xristiana

Μη σταματάς…!

xristiana