16/3/2023
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 μέτρια λευκά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψικοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- 1 κιλό σπανάκι (καθαρό βάρος) κομμένα σε κομμάτια
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 λεμονιού το χυμό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τις σουπιές σε χοντρές λωρίδες, τα κεφάλια τους στη μέση και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο και το πράσο, ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις σουπιές, τις σοτάρετε για 1 λ και μετά τις σβήνετε με το κρασί. Τις σοτάρετε μέχρι να μειωθεί το πολύ αλκοόλ και μετά ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύετε.
- Μόλις αρχίσει το φαγητό να παίρνει βράση, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και σωθούν τα υγρά του. Αν απαιτηθεί κατά την διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
- Λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό σας το περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και προαιρετικά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Πηγή: https://www.sintayes.gr