ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστά τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

25/3/2023

Υλικά

6 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

300 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια)

50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά

3 κουταλιές βούτυρο

1/2 κιλό τορτελίνια

Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο, ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά, σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα μπροκόλα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και, ύστερα, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.

Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Υγιεινή διατροφή: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας

xristiana

Ελάφι ζήλεψε τον Τζόρνταν και κάνει άλμα που καθηλώνει τα social media

xristiana

Covid: 6 νεκροί, 6 σε ΜΕΘ στο επταήμερο – Γρίπη: Ένα νέο σοβαρό κρούσμα

xristiana