ΚεντρικήΜαγειρική

Λαχταριστά τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν

25/3/2023

Υλικά

6 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

300 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια)

50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά

3 κουταλιές βούτυρο

1/2 κιλό τορτελίνια

Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε ξεχωριστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο, ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά, σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα μπροκόλα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και, ύστερα, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.

Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Debate υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης με Φοιτητές Δημοσιογραφίας να θέτουν τις ερωτήσεις

xristiana

Είσαι έγκυος; Φάε κάσιους, κάνουν καλό

xristiana

Τρώτε πολύ; Το τέχνασμα που βάζει φρένο στη λαιμαργία

xristiana