ΚεντρικήΜαγειρική

Θρεπτικός τραχανάς της γιαγιάς

1/3/2023

Υλικά για 4 άτομα

1 κουτ. σούπας βούτυρο καλό (αγελαδινό ή κατσικίσιο)

1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες

1 μέτρια προς μεγάλη πατάτα, σε κυβάκια

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη

1 κούπα τραχανά γλυκό τύπου Λαμίας, σκληρό

3 κούπες νερό

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε φέτες μέχρι να ξανθύνει και να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέτουμε την πατάτα και σοτάρουμε για λίγο να φύγει η υγρασία και στη συνέχεια τον πελτέ. Τον τρίβουμε λίγο στον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνουμε το νερό και τον τραχανά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί το μεγαλύτερο κομμάτι τραχανά στην κατσαρόλα (στην περίπτωση του αλευρένιου) ή να είναι al dente (στην περίπτωση του σκληρότερου τραχανά), ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Πρόγραμμα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΠΑ.ΜΑΚ. «Mini Bootcamp Τraining Program»

xristiana

Η ΕΟΔΥΑ Συμμετέχει Στη Δράση «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

xristiana

Έχετε πίεση; Μια διαιτολόγος δίνει τέσσερα χρήσιμα tips για να την ρίξετε με φυσικό τρόπο

xristiana