ΚεντρικήΚοινωνικά

Με εννέα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής τους αθλητές ΑμεΑ

4/3/2022

Με εννέα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής τους αθλητές ομαδικών αθλημάτων ΑμεΑ. Η χρηματοδότηση συνολικού προϋπολογισμού 498.712,50 ευρώ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας».

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στις αρχές τις εβδομάδας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, της προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΙωάνΚαρυοφύλλη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) Χ. Καλούδης, του αντιπρόεδρου της ΟΣΕΚΑ Αθ. Βίγλα, του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση και υπηρεσιακών στελέχων.

Σημειώνεται από την περιφερειακή αρχή ότι η πράξη που αφορά στην προμήθεια των ειδικά διαμορφωμένων οχημάτων θα υλοποιηθεί από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ως δικαιούχο. Ειδικότερα, έξι οχήματα mini bus θα παραχωρηθούν στην Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο και τρία ειδικά διαμορφωμένα οχήματα mini bus στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Τέλος η περιφερειακή αρχή αναφέρει: «Τόσο ο υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, όσο και οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών, αναφέρθηκαν στη σημαντική στήριξη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και της Περιφέρειας σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για τη βελτίωση την ενίσχυση του παραολυμπιακού αθλητικού κινήματος και την έμπρακτη στήριξη των αθλητών με αναπηρία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε μεταξύ άλλων και στη χρηματοδότηση σημαντικών υποδομών, όπως είναι το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας, συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ., το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Αττικής για την περίοδο 2021-2027 και θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής».

Οι δηλώσεις μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης από τον περιφερειάρχη

Πηγή: https://enypografa.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

«Τσιμπημένο» το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος που μπαίνει στη ζωή μας από 1η Ιανουαρίου

xristiana

Ατοπική δερματίτιδα: Ποια η σχέση της με τις ημικρανίες

xristiana

26η Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Δήμο Καλαμαριάς

xristiana