ΚεντρικήΚοινωνικά

Health Tech Summit στις Βρυξέλλες

19/3/2023

Με πρωτοβουλίατου Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανακοινώνουμε την διοργάνωση του «EuropeanHealthTechSummit» το όποιο θα διεξαχθεί από τις 21 έως 23 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και κατά τις 3 ημέρες που θα διεξαχθεί θα αναπτύξει συζητήσεις οι οποίες θα επικεντρωθούν στα νέα δεδομένα και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία στον τομέα της υγείας. Υπάρχει δυνατότητα είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακής παρακολούθησης.

Συνοπτικά οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

1η Εκδήλωση Τρίτη 21 Μαρτίου, 2023

09.00 έως 11.00 CET

Τίτλος: Pandemic Management and Preparedness – Telemedicine and the Role of Innovative Technologies in Securing a Safer Future

Τοποθεσία: Room 6Q1 Antall European Parliament, 60 Rue Wiertz 1047 Bruxelles

Η εκδήλωση θα εστιάσει στα μαθήματα που μάθαμε από την πανδημία και ποιος είναι ο ρόλος των νέων τεχνολογιών για το μέλλον. Ειδική αναφορά θα γίνει στις προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα της τηλεϊατρικής. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ιατρική και την Βιομηχανική και Επιστήμη (European Alliance of Medical and Biological Engineering and Science (EAMBES).

2η Εκδήλωση Τρίτη 21 Μαρτίου, 2023

15.00 έως 17.00 CET

Τίτλος: Future-proofing health´s professional’s skills for the digital transition

Τοποθεσία: Room 6Q1 Antall European Parliament, 60 Rue Wiertz 1047 Bruxelles

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο, συντονιστή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος για την Ειδική Επιτροπή για την Πανδημία της Covid-19 και Dennis Radtke, συντονιστή του ΕΛΚ για την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.  Δεδομένου ότι το 2023 είναι το ευρωπαϊκό έτος για τις δεξιότητες, η συζήτηση θα εστιάσει στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουν οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας προκειμένου να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος της χρήσης ψηφιακών εργαλείων.

3ηΕκδήλωσηΤετάρτη 22 Μαρτίου, 2023

09.00 – 13.00 CET

Τίτλος: Showcases of the digital technologies in the health sector: how can technology help detect or tackle a disease?

Τοποθεσία: Room 6Q1 Antall European Parliament, 60 Rue Wiertz 1047 Bruxelles

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας και θα συνδιοργανωθεί από τους Ευρωβουλευτές Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Maria Carvalho. Θα περιλαμβάνει παρουσίαση ψηφιακών εφαρμογών και τεχνολογιών αυξημένης πραγματικότητας, στον τομέα της υγείας, με δυνατότητα πλήρους αλληλεπίδρασης με το κοινό.

4η Εκδήλωση Πέμπτη 23 Μαρτίου, 2023

09.00 έως 11.00 CET

Τίτλος: Better Decision-Making for Better Outcomes: Harnessing the Power of RWE

Τοποθεσία: Room 6Q1 Antall European Parliament, 60 Rue Wiertz 1047 Bruxelles

Η πανδημία COVID-19 μάς έχει δείξει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα πραγματικού χρόνου (real world evidence- RWE) για την αξιολόγηση φαρμάκων, παρέχοντας μια σημαντική βοήθεια στα δεδομένα των κλινικών δοκιμών. Όσον αφορά τις σπάνιες νόσους, τα δεδομένα αυτά μπορούν να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις που θα θεσμοθετηθούν καθώς είναι μικρό το ποσοστό των ασθενών με σπάνιες ασθένειες.

Για τη γρίπη και άλλες αναπνευστικές παθήσεις, τα RWE είναι κρίσιμα για την κατανόηση της αποτελεσματικότητας, του αντίκτυπου και της ασφάλειας των φαρμάκων σε μεγάλους και ετερογενείς πληθυσμούς. Για την αντιμετώπιση του καρκίνου, τα RWE επιτρέπουν την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών και διευκολύνουν την αξιολόγηση των φαρμάκων. 

Για εγγραφή δια ζώσης παρακολούθησης παρακαλώ πατήστε εδώ https://linkr.bio/SteliosKympouropoulos

Για εγγραφή διαδικτυακής παρακολούθησης παρακαλώ πατήστε εδώ https://linkr.bio/Stelios_Kympouropoulos

Περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση
stelios.kympouropoulos-office@europarl.europa.eu

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Related posts

Πικραλίδα: Το συστατικό που θα λατρέψει η επιδερμίδα σου

xristiana

Επίδειξη μόδας Α.Μ.Ε.Α

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

xristiana