ΚεντρικήΚοινωνικά

Δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στη Θεσσαλονίκη

19/3/2023

Ενημερωτικές δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου θα διοργανωθούν από 21 έως 31 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τον Σύλλογο Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης».

Εδώ και 20 χρόνια, ο Μάρτιος έχει επιλεγεί ως μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σχέση με την έγκαιρη διάγνωση αυτής της νόσου.

Κεντρικό σημείο των δράσεων θα αποτελέσει η λειτουργία ενός info point, στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως), όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για την πρόληψη της νόσου με οπτικοακουστικό υλικό, ψηφιακά εργαλεία και την παρουσία εξειδικευμένων ιατρών.

Επίσης, θα παρουσιαστεί η δράση του Συλλόγου «Ψηφιακές διαδρομές στην πόλη». Πρόκειται για ψηφιακές ξεναγήσεις σε σημαντικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης με τη χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας, ειδικά σχεδιασμένες για το Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο, ενώ στον χώρο της πλατείας θα τοποθετηθεί μια διαδραστική φωτεινή εγκατάσταση, στα χρώματα της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Το περίπτερο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 – 20:00, ενώ η ενημέρωση από ιατρούς του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο θα πραγματοποιείται όλες τις ημέρες από τις 17:00 – 20:00.

Οι δράσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γαστρεντερολογικού – Ογκολογικού Τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγενείου, του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr

Related posts

Δωρεάν rapid tests και την ερχόμενη εβδομάδα στον Δ. Ωραιοκάστρου

xristiana

Κραγιόν: Με αυτά τα έξυπνα κόλπα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στα χείλη σου & θα παραμείνει αναλλοίωτο για ώρες!

xristiana

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και ενίσχυση βόρειων ανέμων

xristiana