ΚεντρικήΟμορφιά

DIY Time! Κοκκινίλες, ερεθισμοί και αλλεργίες θα εξαφανιστούν με αυτή τη μάσκα μπανάνας

31/3/2023

Η ευαίσθητη επιδερμίδα, δυστυχώς, υποφέρει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Είναι πιο επιρρεπής σε αλλεργίες, σε ερεθισμούς και κοκκινίλες με τη θεραπεία της πολλές φορές να μοιάζει αγώνας δρόμου. Αν έχεις αυτόν τον τύπο δέρματος, καταλαβαίνεις απόλυτα τι λέω.

Ακόμα, όμως, κι αν ξαφνικά εμφάνισες κάποιον ερεθισμό -χωρίς να έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα- πάλι θέλεις να τον καταπολεμήσεις, να τον εξαφανίσεις. Πρώτα για να μην έχεις κνησμό και κάνεις το δέρμα σου ακόμα χειρότερα, αλλά και για αισθητικούς λόγους.

Ας μην κοροϊδευόμαστε! Τι κάνεις, λοιπόν, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές; Εκτός από κάποια εξειδικευμένη κρέμα που ίσως να σου έχει συστήσει ο/η δερματολόγος σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μια DIY μάσκα με μπανάνα. Μια μάσκα φτιαγμένη με σπιτικά υλικά, που πραγματικά θα αποδειχθεί βάλσαμο για το ερεθισμένο δέρμα σου.

Η συνταγή για τη μάσκα προσώπου που καταπολεμά κοκκινίλες

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη μάσκα ομορφιάς είναι τα εξής:

¼ κούπας γάλα πλήρες

μπανάνα

Λίγες σταγόνες ροδόνερο

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια, άπλωσε την DIY μάσκα στο πρόσωπο και άσε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Μετά, ξέπλυνε και άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα.

Πώς η μάσκα μπανάνας θα ωφελήσει το ερεθισμένο δέρμα σου

Το γάλα, χάρη στα προβιοτικά και τα μαλακτικά συστατικά που περιέχει, είναι εξαιρετικά απαλό και ευεργετικό για το ερεθισμένο δέρμα. Γι’ αυτό και μπορεί να καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα, το έκζεμα και άλλους ερεθισμούς, αφήνοντας το δέρμα με μια υγιή λάμψη.

Η μπανάνα, από την άλλη, βοηθά στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, περιορίζοντας συγχρόνως τον κνησμό και την ερυθρότητα. Τέλος, το ροδόνερο έχει στυπτικές, τονωτικές κι ενυδατικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί και θρέφει το ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις Υποψήφιων Καταρτιζόμενων Στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

xristiana

Webinar: Nevro Blazer

xristiana

Δωρεάν σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας για όλες τις Ηλιουπολίτισσες άνω των 16 ετών

xristiana