News ΑΜΕΑΚεντρική

Εξελίξεις για τον τρόπο αποζημίωσης των γνωματεύσεων ειδικής αγωγής

31/3/2023

Όπως σας είχαμε ενημερώσει https://www.psf.org.gr/psf-news-8022.htm στη συνάντηση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με τον Υπουργό Υγείας, τέθηκε το ζήτημα της ειδικής αγωγής ΕΟΠΥΥ και της επαναφοράς του καθεστώτος αποζημίωσης των δικαιούχων του άρθρου 45 της ειδικής αγωγής, καθώς το καθεστώς αφορά πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και με την ψήφιση της “επαίσχυντης” διάταξης (άρθρο 16) στον νόμο 4737/2020 (ΦΕΚ_Α 204) που επιβάλει την έντονη διάκριση μεταξύ των θεραπευτών και των παιδιών, δημιούργησε πλείστων προβλημάτων.

Ως γνωστόν υπήρχε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, και υπήρχε σχετική τροπολογία.

Τότε μας ενημέρωσε ο Υπουργός ότι γίνονταν διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, το οποίο είχε αντιρρήσεις, ενώ ο Υπουργός Υγείας ήταν θετικός. Τελικά, λόγω των αντιρρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών η τροπολογία δεν εγκρίθηκε και δεν κατατέθηκε.

Η διοίκηση του Π.Σ.Φ. συνέχισε την επαφή, κυρίως με το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με την αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ και το γραφείο του Υπουργού Υγείας, για να εγκριθεί η σχετική τροπολογία.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία του Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. πραγματοποίησε νέες συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας και τονίστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της τροπολογίας από τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ., ο οποίος είχε πραγματοποιήσει συνεργασία με το Νομικό τμήμα του Υπουργείο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στη συνάντηση διαβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον και η πρόθεση του Υπουργού Υγείας για την κατάθεση της τροπολογίας.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας επικoινώνησε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Π.Σ.Φ. για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών. Στο Νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους που  κατατέθηκε στη Βουλή, ενσωματώθηκε και η συγκεκριμένη τροπολογία.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. θεωρεί ότι κατ´ αυτό τον τρόπο δικαιώνεται η στάση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο οποίος από την αρχή ήταν αντίθετος στις ρυθμίσεις του ν. 4737/2020, που έφερε διακρίσεις στους θεραπευτές ειδικής αγωγής και ταλαιπώρησε χωρίς λόγο εκατοντάδες παιδιά και γονείς.

Η διάταξη θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια και θα επανέλθει το καθεστώς, που θα είναι ενιαίο για την ειδική αγωγή.

Πηγή: https://www.psf.org.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για υπέρταση στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

xristiana

Προσδιορισμός όλων των ευκαιριών που μπορούν να αξιοποιηθούν με την κάνναβη

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 27/10

xristiana