ΚεντρικήΟμορφιά

6 τρόποι για να προσθέσετε κολλαγόνο στη ρουτίνα ομορφιάς σας

1/3/2023

Ένας από τους πιο κρίσιμους τρόπους για να διατηρήσετε και να νιώθετε το δέρμα σας υπέροχο, είναι να διασφαλίζετε ότι έχει πάντα αρκετό κολλαγόνο.

Το κολλαγόνο όχι μόνο βοηθά στην εξάλειψη των ρυτίδων και διατηρεί το δέρμα σας λείο, αλλά προάγει επίσης την υγιή γήρανση. 

Έχουμε συγκεντρώσει 6 κορυφαίες συμβουλές για να ενσωματώσετε το κολλαγόνο σε μια ρουτίνα περιποίησης που να σας βολεύει.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που το σώμα μας παράγει φυσικά. Αλλά καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας χάνει την ικανότητα να παράγει αρκετό από αυτό για να διατηρεί το δέρμα σας χωρίς ρυτίδες και λείο από μόνο του.

Αυτό, συν το γεγονός ότι το δέρμα σας εκτίθεται στον ήλιο και τις βλαβερές ακτίνες UV για χρόνια, μπορεί να το κάνει να χρειάζεται πραγματικά μια μεγάλη ενίσχυση κολλαγόνου.

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη ακούσει για τη σημασία της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας. Έχετε σκεφτεί όμως να προσθέσετε και μια ώθηση κολλαγόνου; Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς… για να προσθέσετε λίγο επιπλέον κολλαγόνο στη φροντίδα του δέρματός σας, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής σας.

Πώς να επωφεληθείτε από τη ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη κολλαγόνου; Έχουμε συγκεντρώσει μερικές κορυφαίες συμβουλές για να ενσωματώσετε το κολλαγόνο σε μια ρουτίνα που να σας βολεύει. Από την κατανάλωση φυσικών τροφών που είναι πλούσιες σε κολλαγόνο μέχρι τη χρήση αξιόπιστων προϊόντων περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιούν vegan κολλαγόνο, εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για την καθημερινή σας ρουτίνα.

1. Χρησιμοποιήστε τοπικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης δέρματος

Ένας από τους πολύ άμεσους τρόπους για να κάνετε το δέρμα σας να απορροφήσει μια επιπλέον ενίσχυση κολλαγόνου είναι με τις κρέμες. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζετε κρέμες που έχουν σχεδιαστεί για να χαρίζουν αντιγηραντική δράση και υγεία στο δέρμα και έχουν τη σωστή ποσότητα κολλαγόνου στα συστατικά τους.

Η χρήση κρέμας με κολλαγόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το δέρμα σας να απορροφήσει γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό, παρέχοντας παράλληλα καταπραϋντικές ιδιότητες στο δέρμα. Το καλύτερο από όλα, υπάρχουν vegan κρέμες κολλαγόνου για τη φροντίδα του δέρματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

2. Προσθέστε το στον καφέ

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση κολλαγόνου είναι να το συμπεριλάβετε σε ένα ρόφημα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη vegan σκόνης κολλαγόνου στο πρωινό σας φλιτζάνι καφέ είναι μια εξαιρετική ιδέα.

Όχι μόνο γιατί δεν θα ξεχάσετε σχεδόν ποτέ τον πρωινό σας καφέ αλλά και γιατί θα διαλυθεί εύκολα στο υγρό. Το καλύτερο από όλα, η σκόνη κολλαγόνου έχει ουδέτερη γεύση, επομένως δεν θα αλλάξει την απόλαυση του καφέ σας.

3. Βάλτε το στο φαγητό

Φυσικά, το vegan κολλαγόνο μπορεί επίσης να μπει στα τρόφιμα όταν χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης. Ένας εύκολος τρόπος για να το προσθέσετε στο φαγητό σας είναι μέσω του πρωινού σας μπολ με δημητριακά ή γιαούρτι.

Ή, μπορείτε ακόμη και να το αναμίξετε στο smoothie σας, έτσι ώστε οι τολμηρές γεύσεις των φρούτων και των λαχανικών να μπορούν να λάμπουν πραγματικά. Για να κάνετε πραγματικά το κολλαγόνο μέρος της καθημερινότητάς σας, επιλέξτε να το βάζετε σε τροφές που ξέρετε ότι θα τρώτε κάθε μέρα.

4. Πάρτε συμπληρώματα κολλαγόνου

Για όσους προτιμούν ένα καθημερινό χάπι, υπάρχουν συμπληρώματα κολλαγόνου που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν απίστευτα απλή τη λήψη σε κολλαγόνο.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η λήψη ενός συμπληρώματος κολλαγόνου με τις υπόλοιπες καθημερινές σας βιταμίνες μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας θα ωφεληθεί με το να νιώθετε ενυδατωμένο, λιγότερο ελαστικό και χωρίς «τράβηγμα». Επίσης, η επιπλέον πρωτεΐνη από τα συμπληρώματα κολλαγόνου θα καταλήξει να υποστηρίζει και τα μαλλιά σας.

5. Δοκιμάστε τον ορό κολλαγόνου

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να βάλετε το κολλαγόνο στην καθημερινότητά σας είναι να το προσθέσετε στο δέρμα σας ως ορό. Σε γενικές γραμμές, οι οροί εφαρμόζονται καλύτερα κατά τη διάρκεια της βραδινής περιποίησης της επιδερμίδας σας, έτσι ώστε το δέρμα σας να μπορεί πραγματικά να επωφεληθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον ορό κολλαγόνου παντού, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού σας.

6. Καλύψτε ολόκληρο το σώμα

Το δέρμα σας είναι το μεγαλύτερο όργανό σας, πράγμα που σημαίνει ότι θέλετε να διασφαλίσετε ότι κάθε εκατοστό του δέρματός σας επωφελείται από το κολλαγόνο.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντάξετε το κολλαγόνο στη ρουτίνα σας είναι να ενυδατώσετε ολόκληρο το σώμα σας με vegan body butter. Όχι μόνο θα ανακουφιστεί το δέρμα σας από την επιπλέον υγρασία, αλλά θα μπορείτε να απλώσετε το κολλαγόνο παντού με έναν απλό τρόπο.

Συμπέρασμα

Ένα από τα κλειδιά για να έχετε υπέροχο δέρμα είναι να διασφαλίσετε ότι αποκτάτε την καθημερινή σας δόση κολλαγόνου. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί μέσω μιας ποικιλίας vegan προϊόντων κολλαγόνου — από ορούς έως βούτυρο σώματος. Φυσικά, μπορείτε επίσης να ενισχύσετε το κολλαγόνο σας τρώγοντας μια ποικιλία τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο ή προσθέτοντας σκόνη σε τροφές που τρώτε καθημερινά.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε, το δέρμα σας θα λατρέψει το επιπλέον κολλαγόνο που λαμβάνει καθημερινά.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το δημοφιλές ρόφημα που μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη – 4 φλιτζάνια την ημέρα αρκούν

xristiana

Πώς θα σταματήσετε να σαμποτάρετε τον εαυτό σας

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 22/1

xristiana