ΚεντρικήΟμορφιά

2 λάθη που κάνουν τα χέρια σου να εμφανίζουν διαρκώς ξηρότητα

17/3/2023

Το σώμα μας έχει την ικανότητα να στέλνει τα δικά του μηνύματα, να χτυπάει τα δικά του καμπανάκια, όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά και δεν βρίσκεται σε ισορροπία.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εσωτερική μας υγεία, αλλά και με το κομμάτι της εμφάνισής μας, όπως για παράδειγμα με το πώς δείχνει το δέρμα μας.

Ένα από τα πολύ συχνά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας είναι και η ξηροδερμία στα χέρια.

Το δέρμα τείνει να γίνεται τραχύ, να εμφανίζει ερεθισμό, σε χειρότερες περιπτώσεις πληγές και πόνο. Πού οφείλεται όμως αυτή η κατάσταση και πώς μπορείς να τη διορθώσεις;

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι πιθανότατα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας του κορωνοϊού, η πολύ τακτική χρήση αντισηπτικών προϊόντων ίσως να έχει επηρεάσει την υγεία του δέρματος στα χέρια και πράγματι, αυτό έχει παίξει τον δικό του ρόλο. Όμως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες τους οποίους πρέπει να έχεις κατά νου.

Η ελλιπής ενυδάτωση των χεριών είναι μια από τις πολύ βασικές αιτίες. Θα πρέπει να εφαρμόζεις καθημερινά ενυδατική κρέμα χεριών, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία, τα οποία θα απορροφηθούν από το δέρμα και θα «κλειδώσουν» την υγρασία, ώστε τα χέρια να παραμείνουν απαλά για ένα μεταξένια άγγιγμα. Χρησιμοποίησε την ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το πλύσιμο των χεριών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και πριν από τον ύπνο.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να προσέξεις είναι η προστασία του δέρματος των χεριών από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτό το σημείο του σώματος δεν αποτελεί προτεραιότητα για πολύ κόσμο όταν μιλάμε για την εφαρμογή αντηλιακού προϊόντος, όμως αυτή είναι μια συνήθεια που οφείλεις να «υιοθετήσεις» και μάλιστα, θα πρέπει να την ακολουθείς όλο το χρόνο.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πάτρα: Η Κίνηση Πρόταση προσκαλεί τους συμπολίτες μας στο 2ο Διήμερο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

xristiana

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί από το μεσημέρι της Κυριακής έως και τη Δευτέρα

xristiana

Θεσσαλονίκη: Η “1η Νύχτα Των Αστεριών” Έρχεται Στον Τρίλοφο

xristiana