News ΑΜΕΑΚεντρική

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Προτάσεις που αφορούν τη προδημοσίευση του οδηγού προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

17/3/2023

Με επιστολή της που επισυνάπτεται η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της επί της προδημοσίευσης του οδηγού του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Α) Κριτήριο Κ2: ΑμεΑ (και όπου επαναλαμβάνεται)

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι για τον υπολογισμό του κριτηρίου Κ2 που αφορά στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους πρέπει να μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 50%.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βρίσκονται στην πλειονότητά τους στο χείλος της φτωχοποίησης, καθώς η διαχρονική ανεργία και η στασιμότητα των επιδομάτων που λαμβάνουν τους εντάσσουν στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η ενεργειακή κρίση έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες διαβίωσής τους. Για να κάνουν χρήση του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» περισσότερα άτομα με αναπηρία το ποσοστό αναπηρίας που αναγράφεται στα κριτήρια πρέπει να είναι στο 50%.

Β) Η ύπαρξη και το ποσοστό αναπηρίας συγκεκριμένου μέλους που δηλώνεται στην αίτηση (αιτούντα/αιτούσας ή εξαρτώμενου τέκνου), επιβεβαιώνεται με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

 Στη συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να συμπληρωθεί επίσης ότι η αίτηση επιβεβαιώνεται από τις γνωματεύσεις ατόμων που διαθέτουν γνωμάτευση με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω από Επιτροπές ΚΕΠΑ, ή Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (ΑΣΥΕ), Ναυτικού (ΑΝΥΕ), Αεροπορίας (ΑΑΥΕ), Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος σε ισχύ, όπως ισχύει σε όλες τις παροχές, για παράδειγμα για την Κάρτα Αναπηρίας.

Πηγή: https://www.esamea.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Φαρμάκων Και Υγειονομικού Υλικού Για Τα Κοινωνικά Φαρμακεία

xristiana

Πρόγραμμα Εργασιακής Ετοιμότητας από το Κέντρο της ActionAid στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Εκδήλωση ΝΟΚΑΚΑ Στην Κεντρική Πλατεία Της Θήβας

xristiana