ΚεντρικήΟμορφιά

10 tips μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις αν έχεις κουκουλωτά μάτια

5/3/2023

Ενώ κάθε σχήμα ματιών είναι όμορφο, η αλήθεια είναι ότι τα λεγόμενα hooded eyes στέκονται εμπόδιο στη δημιουργία ορισμένων eye looks….ή μήπως όχι; Ακολουθούν τα 10 καλύτερα tips μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια, έτσι ώστε να μπορείς να αντιγράφεις κάθε makeup look που βλέπεις στο Instagram:

Ας αρχίσουμε από τα βασικά…

Τι είναι τα κουκουλωτά μάτια;

Για να πάτησες σε αυτό το κείμενο λογικά ξέρεις. Σε περίπτωση όμως που σε πιάσαμε αδιάβαστη…. Τα κουκουλωτά μάτια, γνωστά και ως hooded eyes, είναι εκείνα που το βλέφαρο και η πτυχή τους δεν ξεχωρίζουν. Με άλλα λόγια είναι εκείνα που το δέρμα πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού προς την γραμμή των βλεφαρίδων, καλύπτοντας την πτυχή και το κινητό βλέφαρο.

Houston, we have a problem

Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι να αρχίσεις να βάφεσαι. Πολύ γρήγορα θα παρατηρήσεις πως όλα τα eye looks που βλέπεις στο Instagram δείχνουν τελείως διαφορετικά στα δικά σου μάτια, αφού η επιφάνεια στην οποία μπορεί να απλωθεί η σκιά είναι πολύ μικρή, ενώ το δέρμα που πέφτει από το κόκαλο του φρυδιού δημιουργεί ανεπιθύμητη λιπαρότητα στο κινητό βλέφαρο.

Πώς να κάνεις μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

1. Πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, εφάρμοσε σε όλο το κινητό βλέφαρο ένα primer, για να βεβαιωθείς ότι οι σκιές θα μείνουν στη θέση τους όση λιπαρότητα κι αν δημιουργηθεί στην περιοχή.

2. Ξεκίνησε να δημιουργείς το eye look της επιλογής σου, έχοντας τα μάτια σου ανοικτά ώστε να μπορείς να εντοπίσεις καλύτερα τη φυσική κόγχη τους.

3. Αντί να εφαρμόσεις τη σκιά στην κόγχη του ματιού σου, εφάρμοσέ την λίγο πιο πάνω έτσι ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός πιο “ανοικτού” βλέμματος.

5. Αφού οι βλεφαρίδες σου ακουμπούν το κόκαλο του φρυδιού, αντικατέστησε την αγαπημένη σου μάσκαρα με την waterproof εκδοχή της, για να γλιτώσεις από τυχόν μουτζούρες.

6. Προτίμησε λεπτές γραμμές (αδιάβροχου πάντα!) eyeliner όταν κάνεις τα cat eyes σου, έτσι ώστε να μην περιορίσεις κι άλλο το χώρο που μπορεί να εφαρμοστεί η σκιά. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική tighlining, που γίνεται βάφοντας την εσωτερική γραμμή των πάνω βλεφαρίδων.

7. Μιλώντας για cat eyes, φρόντιζε να τα σχεδιάζεις έχοντας τα μάτια σου ανοικτά ώστε να βλέπεις ακριβώς πού θα βρίσκεται το wing κι έτσι να έχεις το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

8. Απόφυγε τις ιριδίζουσες και προτίμησε τις ματ σκιές ματιών στο πάνω βλέφαρο.

9. Κάνε το βλέμμα σου να δείχνει πιο φωτεινό, εφαρμόζοντας μια ιριδίζουσα σκιά στις εσωτερικές γωνίες των ματιών και στα κόκαλα των φρυδιών.

10. Μεταμόρφωσε τελείως το σχήμα των ματιών σου, δοκιμάζοντας την τεχνική cat crease.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον εγκέφαλο από την άνοια (εικόνες)

xristiana

Θεσσαλονίκη: Δράση Δεντροπροστασίας στην Αλεξάνδρου Σβώλου

xristiana

Ενημερωτικές Ιατρικές Ομιλίες Για Τις Γυναίκες

xristiana