ΚεντρικήΟμορφιά

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα extensions νυχιών!

8/3/2023

Τα extensions νυχιών αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να αποκτήσουμε μακριά, δυνατά και άκρως αισθησιακά νύχια! Κάθε τεχνική βέβαια, έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ακριβώς, όπως και τα ακρυλικά νύχια διαρκούν έως και τέσσερις εβδομάδες, αλλά ποια είναι τα μυστικά για την ιδανική επιλογή, τελικά;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η τεχνική νυχιών με ζελ αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή για την επιμήκυνση των νυχιών μας. Η κλασική εκδοχή περιλαμβάνει ένα σκληρό ζελ που «χτίζεται» στο φυσικό νύχι, με ένα αυτοκόλλητο που τοποθετείται κάτω από την ελεύθερη άκρη του νυχιού και ομαλοποιείται μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας, με σκοπό να επεκταθεί το μήκος του.

Η νεότερη μέθοδος δημιουργείται με μαλακό ζελ που στερεώνεται στο φυσικό νύχι και διαμορφώνεται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Καθώς δεν χρειάζεται γέμισμα εφαρμόζεται αρκετά γρήγορα, ενώ βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι να μην τρώμε τα νύχια μας!

Επίσης, αν και δεν χρειάζεται τα νύχια μας να είναι μακριά, οπωσδήποτε είναι αναγκαίο λίγο μήκος, ώστε να μπορέσει να κολλήσει η επέκταση.

Τα + Τι θα κερδίσουμε με αυτήν τη νέα μέθοδο;

  • Μακριά και δυνατά νύχια
  • Ελαφριά άκρα νυχιών
  • Μια ευκολότερη και πιο γρήγορη διαδικασία αφαίρεσης
  • Ασφαλέστερη και πιο υγιεινή μέθοδο από τα ακρυλικά νύχια

Τα –  Ποια μπορεί να είναι τα αρνητικά;

  • Μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια με την πάροδο του χρόνου
  • Ενδέχεται να μην λειτουργήσει καλά σε πολύ κοντά νύχια

Πώς εφαρμόζονται οι επεκτάσεις νυχιών με ζελ;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε κάποιο κιτ είτε να ακολουθηθούν οι μέθοδοι των ειδικών.

  • Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμαστούν τα νύχια καθαρίζοντας τα, απομακρύνοντας τυχόν ξεθωριασμένα χρώματα και λιμάροντας τα.
  • Εάν χρησιμοποιηθεί κάποιο κιτ, συνήθως εφαρμόζεται ένα bonder (δεσμός που στεγνώνει τα νύχια) και ένα αστάρι (με ιδιότητες κόλλας), ώστε το ζελ να κολλήσει εύκολα.
  • Στη συνέχεια, απλώνεται μια στρώση ζελ στο φυσικό νύχι, η οποία στεγνώνει κάτω από το φως LED ή UV, για 60 δευτερόλεπτα.
  • Η (ο) τεχνικός θα εφαρμόσει μια φόρμα κάτω από το φυσικό νύχι, ώστε να δημιουργήσει το μήκος χρησιμοποιώντας αρχικά, ένα ζελ builder, στη συνέχεια ένα ζελ primer και τέλος, ένα ζελ top coat, αφήνοντας τα έπειτα να στεγνώσουν κάτω από το φως LED ή UV.
  • Αφού καταλήξουμε στο μήκος που ταιριάζει στα χέρια μας, περνιέται το ζελ στο εσωτερικό των extensions και θερμαίνουμε και πάλι τα νύχια μας, για ακόμα 60 δευτερόλεπτα.
  • Τέλος, απλώνουμε το αγαπημένο μας βερνίκι, ζωγραφίζουμε ή τοποθετούμε τα στένσιλς της αρεσκείας μας.

Αν και είναι προτιμότερο να εμπιστευτούμε έναν επαγγελματία, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ένα κιτ, μόνες στο σπίτι, τότε είναι σκόπιμο να επιλέξουμε ένα που θα περιέχει τα πάντα και να υπολογίσουμε πως όλη η διαδικασία θα μας πάρει κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Extensions νυχιών με ζελ VS ακρυλικά νύχια

Για να βεβαιωθούμε πως οι ειδικοί χρησιμοποιούν το προϊόν που έχουμε επιλέξει, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως το ζελ, ως  παχύρρευστο υγρό, θυμίζει μέλι, ενώ το ακρυλικό είναι σε μορφή σκόνης.

Τα ακρυλικά νύχια τείνουν να είναι πιο σκληρά από το ζελ, πράγμα το οποίο προσδίδει και λιγότερη ευελιξία. Μπορεί επίσης, να είναι πιο επιβλαβή για τα νύχια, καθώς απαιτείται περισσότερος κόπος και χρόνος για την αφαίρεση, «μουλιάζοντας» τα με ασετόν.

Επίσης, το εντατικό λιμάρισμα αποδυναμώνει και κάνει τα νύχια λεπτότερα με την πάροδο του χρόνου.

Διάρκεια και ασφάλεια

Η διάρκεια εξαρτάται οπωσδήποτε και από τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας. Για κάποιες από εμάς μπορεί να κρατήσουν δύο εβδομάδες και για άλλες ακόμα και πέντε!

Εάν θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο μανικιούρ, τότε η φροντίδα των νυχιών μας κάθε 12-16 ημέρες θεωρείται ιδανική, μια και θα υπάρξει και φυσική ανάπτυξη μέσα σε αυτό το διάστημα.

Εάν εφαρμοστούν και αφαιρεθούν σωστά, οι επεκτάσεις ζελ είναι πολύ – πολύ ασφαλείς. Μάλιστα, θεωρούνται και μια πιο υγιεινή εκδοχή σε σχέση με τα ακρυλικά, ειδικά επειδή δεν έχουν τη σκόνη ή τις σκληρές χημικές ουσίες όπως ο μεθακρυλικός μεθυλεστέρας και το τολουόλιο. Απλά, θα πρέπει να βρούμε έναν επαγγελματία που θα εμπιστευθούμε, για τέλεια, μακριά νύχια!

Και η διαδικασία αφαίρεσης;

Καθετί που δεν ακολουθείται με τη γνώση και την υπομονή που απαιτείται μπορεί να γίνει επιζήμιο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των extensions νυχιών με ζελ.

Εάν λοιπόν, η αφαίρεση δεν εφαρμοστεί σωστά, τότε είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί η υγεία των νυχιών μας. Για αυτόν τον σκοπό είναι προτιμότερο όλη αυτή η διαδικασία να γίνεται από έναν επαγγελματία και κατά προτίμηση από το ίδιο άτομο που έκανε και την εφαρμογή τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε ποιο τύπο ζελ έχει χρησιμοποιήσει και κατ’ επέκταση πώς να το αφαιρέσει σωστά, ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερη πιθανότητα βλάβης.

Συνήθως, η αφαίρεση των επεκτάσεων ζελ διαρκεί 30-40 λεπτά. Αρχικά, λιμάρεται περίπου το 85% των extensions και στη συνέχεια, τυλίγεται κάθε νύχι με βαμβάκι και ασετόν που θα ενισχυθεί εξωτερικά με λίγο αλουμινόχαρτο. Μετά από 15 λεπτά περίπου, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Συμπέρασμα

Η επιλογή της εμφάνισης των νυχιών μας είναι προσωπική μας υπόθεση, αλλά σχεδόν τα περισσότερα μήκη μπορούν να ακολουθήσουν αυτήν την τάση.

Εάν, όμως, θέλουμε το πιο trendy look, όπως τα glazed donut mani, τότε θα έχουμε την ιδανικότερη βάση. Και τελικά, εάν μας αρέσουν τα μακριά νύχια, τότε τα extensions νυχιών με ζελ είναι η απάντηση.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Απόκριες 2024 στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ «Φυτεύουμε Σπόρους Ειρήνης… Μαζί!»

xristiana

Η ψυχολογική δομή του παιδιού με ατοπική δερματίτιδα

xristiana