ΚεντρικήΟμορφιά

Ημέρα της Γυναίκας: Γιατί η αληθινή μας δύναμη είναι η αυτοπεποίθησή μας

8/3/2023

Κάθε χρόνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διαβάζουμε, γράφουμε και συζητάμε για όλα όσα αξίζει να γιορτάσουμε, για όλα αυτά που μας κάνουν ξεχωριστές. Και είναι σίγουρα πολλά.

Διότι σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, «παλεύουμε» για όσα ξέρουμε πως αξίζουμε, φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά ταυτόχρονα φροντίζουμε και όσους αγαπάμε.

Αλήθεια όμως, αν μας ρωτούσε κάποιος ποια είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τι θα απαντούσαμε; Είναι οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει με τα χρόνια; Είναι η ομορφιά μας; Είναι οι γνώσεις και τα skills μας; Αν το καλοσκεφτούμε, θα διαπιστώσουμε πως η δύναμή μας, είναι εκείνο ακριβώς το στοιχείο που μας δίνει την ώθηση να πάμε ένα βήμα παραπέρα σε όποιον τομέα εμείς θεωρούμε σημαντικό, να τολμήσουμε και να γίνουμε εμείς οι ίδιες πηγές έμπνευσης. Ο λόγος, φυσικά, για την αυτοπεποίθησή μας.

Όταν η αληθινή ομορφιά δίνει boost στο selfconfidence μας

Η αλήθεια είναι πως η γυναικεία ομορφιά, αποτελεί από μόνη της πηγή αυτοπεποίθησης. Όχι όμως η ομορφιά που βλέπουμε στα social media, αλλά η αληθινή, αυθεντική γυναικεία ομορφιά. Είναι εκείνη η ομορφιά που βλέπεις στον καθρέφτη αμέσως μόλις ξυπνάς και λίγο αφότου ξεβάφεσαι το βράδυ, προτού ξαπλώσεις. Είναι εκείνη η ομορφιά που δεν ορίζεται από το σχήμα, το μέγεθος ή το χρώμα, που δεν γνωρίζει στερεότυπα και κυρίως… φίλτρα.

Αυτήν ακριβώς την ομορφιά καλούμαστε να αναδείξουμε με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για κάθε νέα γυναίκα, για κάθε νέο κορίτσι που μεγαλώνει πιστεύοντας ότι δεν μπορεί να «ανεβάσει» ένα βίντεο στο TikTok ή μία φωτογραφία στο Instagram, χωρίς να βάλει φίλτρο. Και αρκεί μία ματιά στην πρόσφατη έρευνα του Dove, για να κατανοήσεις τη σημασία του να αναδείξεις την αληθινή γυναικεία ομορφιά σου και να τη μετατρέψεις σε πηγή αυτοπεποίθησης και συνεπώς, σε πηγή γυναικείας ενδυνάμωσης.

Σκέψου απλώς ότι σύμφωνα με την έρευνα του Dove Self Esteem Project, σχετικά με την έκταση του ζητήματος της επιρροής των social media στην αυτοπεποίθηση των νέων και στην Ελλάδα, το 80% των κοριτσιών 10-17 ετών θα χρησιμοποιούσε φίλτρα στις selfies του, το 67% των κοριτσιών 10-13 ετών έχει ήδη εφαρμόσει ένα φίλτρο ή έχει χρησιμοποιήσει μία εφαρμογή για να αλλάξει τον τρόπο εμφάνισής του στις φωτογραφίες, αλλά και πως το 40% των κοριτσιών 10-17 εύχεται να είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση αναφορικά με το σώμα του.

Αλήθεια, όλοι οι παραπάνω λόγοι δεν είναι αρκετά σημαντικοί για να φέρουμε την αληθινή ομορφιά σε πρώτο πλάνο και να την αναδείξουμε σε πηγή αυτοπεποίθησης και empowerment για εμάς και για κάθε γυναίκα;

Πώς θα αναδείξουμε τον αυθεντικό μας εαυτό λέγοντας «όχι» στα στερεότυπα

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Με τόσα διαστρεβλωμένα πρότυπα ομορφιάς, με τόσα ταμπού και κοινωνικά «πρέπει», πώς θα καταφέρουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας, επενδύοντας στην πραγματική μας ομορφιά και στον αληθινό, αυθεντικό μας εαυτό;

Η αρχή θα γίνει από εμάς τις ίδιες. Διότι εμείς είμαστε εκείνες που έχουμε τη δύναμη να αναδείξουμε τι είναι τάση και τι όχι, τι είναι σημαντικό να βλέπουμε κάθε μέρα στις οθόνες και τι δεν πρέπει να μας επηρεάζει. Με λίγα λόγια, μήπως να αρχίσουμε να αναδεικνύουμε τα δυνατά μας σημεία, την αληθινή μας ομορφιά χωρίς να σκεφτόμαστε διπλά ή τριπλά το αν πρέπει ή όχι να «ανεβάσουμε» μία μη ρετουσαρισμένη εικόνα; Μήπως απλώς να αρχίσουμε να επενδύουμε ουσιαστικά στην ομορφιά μας, εστιάζοντας σε μία ωφέλιμη για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας skin care ρουτίνα; Μήπως να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε και σκεφτόμαστε, χωρίς να διστάζουμε αναλογιζόμενες το τι θα πουν οι γύρω μας;

Ένας «οδηγός αυτοπεποίθησης» που δημιουργήθηκε για να σε εμπνεύσει

«Και πώς θα βρω την αυτοπεποίθηση για να αναδείξω την αληθινή μου ομορφιά;», θα μας ρωτήσεις. Μία ματιά στον «οδηγό αυτοπεποίθησης» του Dove ήταν αρκετή για να μας εμπνεύσει -και είμαστε σίγουρες, ότι θα δώσει και σε εσένα το απαραίτητο inspiration για το self-confidence boost που χρειάζεσαι.

Βλέπεις, με αποστολή του να αλλάξει τα πρότυπα ομορφιάς, δίνοντάς τους μία πιο αυθεντική «νότα» και την ίδια ώρα, να εμπνεύσει τις γυναίκες να αναδείξουν τον αληθινό τους εαυτό, να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν, το Dove μας καλεί να αποδεχθούμε και να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας, να εστιάσουμε στα θετικά μας στοιχεία, να επανασυνδεθούμε με το σώμα μας και να περιορίσουμε τον χρόνο που περνάμε στα social media ή απλώς, να επιλέγουμε στο εξής με περισσότερη προσοχή το περιεχόμενο που βλέπουμε και καταναλώνουμε.

Τι λες, λοιπόν, να γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προσφέροντας ένα pampering, self-care ritual στο σώμα σου ή απολαμβάνοντας μερικά λεπτά yoga, stretching ή διαλογισμού; Μήπως να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική και να χορέψεις σαν να μην υπάρχει αύριο, αφήνοντας το σώμα σου ελεύθερο να εκφραστεί; Είσαι έτοιμη να σταθείς μπροστά από τον καθρέφτη, να χαμογελάσεις με την εικόνα που βλέπεις μπροστά σου, να εστιάσεις στα θετικά σου σημεία και να πεις μερικά inspiring και positive affirmations για εσένα; Γιατί είσαι όμορφη, είσαι μοναδική, είσαι πηγή έμπνευσης, είσαι αληθινή και πάνω από όλα, είσαι εσύ!

Αν διαβάζοντας αυτό το κείμενο μπήκες σε σκέψεις, αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Να σου υπενθυμίσουμε, δηλαδή, ότι η αληθινή, γυναικεία ομορφιά αποτελεί από μόνη της πηγή αυτοπεποίθησης και ότι η αυτοπεποίθηση… είναι δύναμη για μία γυναίκα σήμερα!

Και για να σου προσφέρεις εκείνη την έξτρα δόση αυτοπεποίθησης, που θα σε ωθήσει ενδεχομένως να τολμήσεις, να πας ένα βήμα παραπέρα και να αναδείξεις τα πιο δυνατά σου σημεία, είναι σημαντικό να φροντίζεις πάνω από όλα τον εαυτό σου, το σώμα σου, την καθημερινότητά σου, πάντα με βάση τις δικές σου ανάγκες και όχι σύμφωνα με τα κοινωνικά «πρέπει» και τα πρότυπα ομορφιάς που έχουν επικρατήσει και βλέπεις παντού γύρω σου σήμερα. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να μετατρέψεις εσύ με τη σειρά σου, εσύ για εσένα, αλλά και για κάθε νέο κορίτσι εκεί έξω, την αληθινή ομορφιά σε πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους!

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Χαρτογραφώντας Την Παιδική Κακοποίηση”

xristiana

Είναι ωφέλιμη η σοκολάτα για εσάς; Πόση ποσότητα μπορείτε να καταναλώσετε και ποια να προτιμήσετε

xristiana

Παραλία Κόμητο-Σύρος: Η θάλασσα μοιάζει να φλέγεται – Φαινόμενο Sea Smoke (φώτο)

xristiana