ΚεντρικήΜαγειρική

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φράουλες

8/3/2023

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 5 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 10 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
  2. Σε άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε σταδιακά, λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια συνεχίζοντας το διαρκές ανακάτεμα για να μη καεί.
  3. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το σιρόπι, ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Μόλις απορροφηθεί, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Προσθέτετε τις φράουλες, ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν και σκεπάζετε τη κατσαρόλα με μια πετσέτα για 30 λ. Μετά μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και αφήνετε το χαλβά να “σταθεί” στη φόρμα για 2 τουλάχιστον ώρες.
  5. Ξεφορμάρετε, διακοσμείτε προαιρετικά με φράουλες, φύλλα δυόσμου και λιωμένη λευκή σοκολάτα και σερβίρετε.
cool-artisan3

Πηγή: https://www.sintayes.gr

Related posts

Νέο δωρεάν online webinar του Women Do Business

xristiana

Μακιγιάζ: Τα ’90s επιστρέφουν και βρήκαμε τον τρόπο για να φορέσετε τις τάσεις

xristiana

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΟ 4 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔ. ΟΠΣ 5011444 (Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020»)

xristiana