ΚεντρικήΟμορφιά

Το ρουζ και το bronzer σε υγρή μορφή γίνονται τάση

18/3/2023

Η εμφάνιση «χωρίς μακιγιάζ» ή καλύτερα το φυσικό μακιγιάζ είναι μία κλασική επιλογή για δεκαετίες.

Η φυσική ομορφιά, ή μάλλον, το μακιγιάζ που τονίζει τις φυσικές γραμμές και το χρώμα του προσώπου, πάντα βρίσκεται στις τάσεις στο μακιγιάζ και είναι κάτι που συνήθως προσπαθούμε να πετύχουμε.

Γιατί όμως υπάρχει στροφή στα υγρά ρουζ; Και πώς θα επιλέξουμε το καλύτερο για εμάς;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ο διάσημος makeup artist Sir John λέει: «Η τάση της εποχής είναι σίγουρα πολύ πιο φυσική, δροσερή και φρέσκια. Ενώ στο παρελθόν, το ματ μακιγιάζ ήταν μια καθημερινή επιλογή, σήμερα, οι γυναίκες επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους αυτό το είδος βαριάς εφαρμογής».

Ο John αναλύει αυτό το θέμα, λέγοντας: «Επιτέλους στρεφόμαστε προς ένα αποτέλεσμα με προϊόντα που ενισχύουν το δέρμα και αφήνουν ένα φινίρισμα σαν του φυσικού δέρματος, ενώ ταυτόχρονα στοχεύουμε να έχουμε ένα φινίρισμα πιο πλήρους κάλυψης».

Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες αρχίζουν να έλκονται προς το ρουζ και το bronzer σε υγρή μορφή, αντί για τα ρουζ σε μορφή σκόνης. Το υγρό ρουζ και το bronzer προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα εάν ο στόχος σας είναι να επιτύχετε μία λαμπερή, σμιλεμένη εμφάνιση στο πρόσωπό σας.

Οι διαφορές στην εφαρμογή ρους σε υγρή μορφή και μορφή πούδρας

Συγκρίνοντας την κρεμώδη βάση με μια πούδρα, εύκολα διαπιστώνετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ενσωματωθεί στην επιδερμίδα σας και άρα το αποτέλεσμα είναι φυσικό και απαλό. Ωστόσο, η τελική εμφάνιση που θα έχετε, εξαρτάται και από το επίπεδο των δεξιοτήτων σας.

Σύμφωνα με τους μακιγιέρ, το υγρό ρουζ μερικές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολο στη χρήση του, εάν θέλετε να αποκτήσετε μια εφαρμογή με φυσική εμφάνιση εάν είστε αρχάρια. Επειδή το υγρό ρουζ περιέχει περισσότερες χρωστικές, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε προφανή λάθη, ενώ με το ρουζ σε σκόνη, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Παρόλα αυτά, οι μακιγιέρ επισημαίνουν ότι το ρουζ-πούδρα θα δώσει ένα πιο ματ φινίρισμα σε σύγκριση με το γυαλιστερό, φυσικό τελικό αποτέλεσμα ενός προϊόντος σε υγρή μορφή.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς να μάθετε ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας

Αν και φαίνεται ότι η τάση είναι η στροφή προς τα υγρά ρουζ, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι τέλειο για εσάς. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του ρουζ σε σκόνη και των υγρών ομολόγων του είναι ότι το πρώτο δεν περιέχει νερό.

Εξαιτίας αυτού, η θρυμματισμένη, αφυδατωμένη χρωστική ουσία μπορεί να απορροφήσει τη λιπαρότητα του δέρματος. Εάν λοιπόν «παλεύετε» με υπερβολικά λιπαρό δέρμα, η χρήση ενός bronzer ή ρουζ σε σκόνη μπορεί να είναι η επιλογή που θα πρέπει να προτιμήσετε.

Εν τω μεταξύ, το αντίστροφο ισχύει για το υγρό bronzer και το ρουζ. Ο Thomas λέει ότι οι φόρμουλες στα υγρά ρουζ συνδυάζουν μαλακτικά και χρωστικές ουσίες που παράγονται από βάσεις νερού. Γεμάτη με μόρια νερού η σύνθεσή τους, ενυδατώνει το δέρμα σας. Έτσι, εάν υποφέρετε από μια πιο πιο ξηρή  ή αφυδατωμένη υφή δέρματος, αυτή η τάση σίγουρα θα είναι προς όφελός σας.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, η γενική αισθητική κινείται προς λιγότερη κάλυψη. Οι make up artists λένε: «Θα δούμε πιο αληθινό δέρμα. Υπάρχει λιγότερη ντροπή π.χ. για τα σπυράκια ή άλλες ατέλειες – ειδικά όταν συνυπάρχουν με δροσερό μακιγιάζ».

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Αιολική Ενέργεια Και Κυκλική Οικονομία: Ανακύκλωση Ανεμογεννητριών

xristiana

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Χάρρυ Κλυνν

xristiana