ΚεντρικήΟμορφιά

Τα beauty προϊόντα που δρουν καλύτερα ενώ κοιμάσαι

18/3/2023

Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της έχει έναν αξιόλογο αριθμό από δερμοκαλλυντικά προϊόντα στο μπουντουάρ της, με τα οποία περιποιείται την επιδερμίδα της καθημερινά. 

Ενυδατικές και έλαια προσώπου, οροί ομορφιάς, και φυσικά το απαραίτητο αντηλιακό, είναι μερικά μόνο από τα must-haves της skincare routine μας.

Εσύ ήξερες όμως ότι υπάρχουν beauty προϊόντα που δρουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες, και μάλιστα κατά τη διάρκεια του ύπνου; Ειδικότερα, αυτά τα προϊόντα προτείνεται να χρησιμοποιούνται το βράδυ πριν κοιμηθούμε, καθώς συντελούν στην ενίσχυση της διαδικασίας ανάπλασης των κυττάρων και της αναζωογόνησης του δέρματος. 

Και δεν μιλάμε μόνο για το πρόσωπο, αλλά και για τα μαλλιά, τα χείλη, τα νύχια σου. Εμπιστεύσου τη δράση τους και εφάρμοσε ένα πιστό ritual νυχτερινής περιποίησης που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να σου αποφέρει. 

Για τα μαλλιά

Σίγουρα θα έχεις δει τις διάφορες hair masks και ορούς που κυκλοφορούν στα καταστήματα ομορφιάς και στα κομμωτήρια. Ανάλογα φυσικά και με τις ιδιότητες του κάθε προϊόντος, στην πλειοψηφία τους υπόσχονται να προσφέρουν λάμψη και ενυδάτωση στα άτονα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν από τη φθορά που υφίστανται καθημερινά. Είναι ειδικά για εσένα που χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα και εργαλεία styling, ενώ αφήνοντάς τα να δράσουν 8 ώρες (ενώ κοιμάσαι), κάνουν θαύματα στα μαλλιά, αναδομώντας την τρίχα. Φυσικά, μπορείς να φτιάξεις και τις δικές σου hair masks με υλικά από την κουζίνα σου. Δοκίμασε τα κατάλληλα hair products για τον τύπο και τις ανάγκες της τρίχας σου και ετοιμάσου να ξυπνήσεις με απαλά και μεταξένια μαλλιά.

Για τις βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες μας ταλαιπωρούνται από τη συχνή χρήση μάσκαρα. Ειδικά αν δεν κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ πριν κοιμηθείς (και μένει προϊόν σε αυτές) ή τις ξεβάφεις με δύναμη τρίβοντάς τες, η ζημιά που μπορεί να προκληθεί σε αυτές είναι μεγάλη. Έχουμε ξαναμιλήσει για τα οφέλη που έχει το καστορέλαιο (και άλλα λάδια) σε αυτές και ότι βοηθά στην ενδυνάμωσή τους. Εάν μάλιστα το εφαρμόσεις λίγο πριν κοιμηθείς και το αφήσεις να δράσει για τουλάχιστον 8 ώρες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να φύγει, τα αποτελέσματα μετά από κάποιες εβδομάδες συνεχόμενης χρήσης θα είναι θεαματικά. 

Για το πρόσωπο

Ενυδατικές κρέμες νυκτός, επανορθωτικά serums, θεραπείες προσώπου, night masks ή night oil balms.. Τα προϊόντα νυχτερινής περιποίησης για το πρόσωπο είναι άπειρα, και σίγουρα υπάρχει το καταλληλότερο για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος, ενώ είναι σωτήρια ειδικά για τις πιο ώριμες επιδερμίδες. Συγκρατούν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο.

Για τα χείλη

Lip Sleeping Mask: ένα επαναστατικό προϊόν που θρέφει και ενυδατώνει τα χείλη ενώ κοιμάσαι, αφήνοντάς τα μεταξένια και λεία. Φυσικά, τα γνωστά και αγαπημένα μας lip balms δίνουν εξίσου ένα άψογο αποτέλεσμα αν τα εφαρμόζεις αμέσως πριν κοιμηθείς.

Για τα νύχια

Βεβαίως, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την περιποίηση των άκρων μας από τη νυχτερινή ιεροτελεστία ομορφιάς μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς να εφαρμόζεις κάποιο τζελ στη βάση των νυχιών και στα πετσάκια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ σε αυτά ώστε να απορροφηθεί σε βάθος το προϊόν. Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις λίγο καστορέλαιο ή λάδι καρύδας, που θα τους προσφέρει εγγυημένα ενυδάτωση και ενδυνάμωση.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρυτίδες: Πώς τις μειώνουμε γύρω από τα χείλη;

xristiana

Έρχεται Το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

xristiana

Διαδικτυακά το συνέδριο για την Ψυχική Υγεία Post Covid-19

xristiana