News ΑΜΕΑΚεντρική

Χανιά: Σχολικά είδη σε παιδιά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

10/9/2022

Σχολικά είδη σε παιδιά 260 οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα διαθέσει και τη νέα σχολική περίοδο ο δήμος Χανίων μέσω των υπηρεσιών πρόνοιας και συντονισμό από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, ΑμεΑ και Ισότητας.

Η διανομή θα πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, σε μαθητές που οι οικογένειες τους είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και Ρομά, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά – Παράρτημα Σούδας.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ενίσχυση των παιδιών αυτών ώστε όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «να μην υπάρξει κανείς στον δήμο μας, που θα νιώσει αποκλεισμό. Από τις μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια και τους εξωτερικούς χώρους, έως τα τετράδια και τα μολύβια του κάθε παιδιού, θέλουμε το σχολείο να είναι το μέρος όπου το κάθε παιδί θα νιώθει ασφαλές και χαρούμενο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «τα σχολικά είδη που θα διατεθούν περιλαμβάνουν, νέες τσάντες, τετράδια, μαρκαδόρους και μολύβια, καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα εφοδιάσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, ενάντια στον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό και τη σχολική διαρροή».

Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για μία ακόμα χρονιά, συμβάλλουμε στην αξιοπρεπή πρόσβαση στην εκπαίδευση. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα βασικά σχολικά είδη δε θα λείψουν από κανένα μαθητή και από κανένα σπίτι, ενόψει της αρχής της νέας σχολικής χρονιάς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.newsit.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

7 σημάδια που δείχνουν ότι το σάκχαρο δεν είναι ρυθμισμένο

xristiana

Το γλυκό σνακ που ρυθμίζει το έντερο, δυναμώνει τα οστά και ρίχνει την πίεση

xristiana

Αδάμ και Εύα

xristiana