ΚεντρικήΥγεία

Τα μωβ λαχανικά και φρούτα που θωρακίζουν την υγεία μας

6/3/2023

Οι μωβ γλυκοπατάτες, τα σπαράγγια, οι πατάτες και άλλα μοβ φρούτα και λαχανικά «θωρακίζουν» την υγεία σας, χάρη στις ανθοκυανίνες, που καταπολεμούν τις ασθένειες, συμβάλλουν στην μείωση της φλεγμονής, του κινδύνου καρδιακών παθήσεων αλλά και του καρκίνου.

Μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του εντερικού φραγμού με τρόπο που επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών και τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα.

Ποιες τροφές να επιλέξετε για μέγιστα οφέλη

Η υψηλότερη ποσότητα ακυλιωμένων ανθοκυανινών υπάρχει φυσικά σε:

Μωβ γλυκοπατάτες.
Μωβ πατάτες.
Ραπανάκια.
Μωβ καρότα.
Μωβ λάχανο.

Τα βατόμουρα και τα μούρα, από την άλλη, περιέχουν κυρίως μη ακυλιωμένες ανθοκυανίνες, που εξακολουθούν να προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία και φυσικά, αποτελούν μέρος μιας καλά ισορροπημένης διατροφής που προάγει την υγεία.

Επιπλέον, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι όλα τα τρόφιμα που περιέχουν ανθοκυανίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, με διαφορετικούς τρόπους και επιδρώντας σε διαφορετικό επίπεδο.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Tετράγωνο Άρη-Πλούτωνα: Tα ζώδια που πρέπει να προσέξουν πολύ το επόμενο διάστημα

xristiana

Το VoxEurope προειδοποιεί: Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για megafires στη Μεσόγειο

xristiana

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών: Έως τις 24 Μαΐου 2022 η υποβολή αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

xristiana