ΚεντρικήΥγεία

Τα θετικά της εγκυμοσύνης που ίσως δεν είχατε σκεφτεί

31/3/2023

Η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, κάποια πράγματα, όμως, είναι κοινά για όλες τις μέλλουσες μαμάδες: το σώμα αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς και πρωτόγνωρα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Όχι, η εγκυμοσύνη δεν είναι μια ροζ περίοδος όπου όλα κυλούν τέλεια και εσείς δεν θα είστε πάντα λαμπερή και χαρούμενη. Βεβαία, τους εννέα αυτούς μήνες θα έχετε και μερικά «προνόμια» τα οποία πιθανά δεν είχατε σκεφτεί.

Φοράτε τα πιο άνετα ρούχα που έχετε βάλει ποτέ

Αέρινα φορέματα, φαρδιά παντελόνια και μπλούζες. Πιθανά τώρα να έχετε τόσα πολλά κομμάτια σε αυτό το στιλ στην γκαρνταρόμπα σας και σίγουρα θα τα έχετε εκτιμήσει.

Μπορείτε να ακυρώσετε ανά πάσα στιγμή ό,τι έχετε κανονίσει

Ακόμα και εάν δεν έχετε ναυτία, καούρες ή κάποια άλλη αδιαθεσία, αν απλώς δεν θέλετε να βγείτε από το σπίτι, το λέτε και κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά

Όταν πια η εγκυμοσύνη σας είναι εμφανής, οι περισσότεροι θα σας δώσουν τη θέση τους στην ουρά στο ταμείο, σε μία υπηρεσία, στο μετρό, το λεωφορείο. Αυτό δεν είναι βέβαια δεδομένο, ας όσο ζούμε ελπίζουμε.

Η εγκυμοσύνη σας κάνει καλό

Τι εννοούμε; Πολλές γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης τους έχουν παρατηρήσει βελτίωση σε ημικρανίες, ακμή και διάφορες δυσανεξίες.

Τα μαλλιά σας είναι πιο λαμπερά και δυνατά

Συμβαίνει στις περισσότερες μέλλουσες μαμάδες και είναι υπέροχο όσο διαρκεί. Ποτέ άλλοτε τα μαλλιά σας δεν φαίνονταν τόσο υγιή και δυνατά.

Μπορείτε να κοιμηθείτε ανά πάσα στιγμή

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που λένε οι γιατροί στις εγκύους; Ξεκούραση. Για εννέα μήνες μπορείτε να ξαπλώσετε και να κλείσετε τα μάτια σας ανά πάσα στιγμή χωρίς κανένας να σας παρεξηγήσει ή να γκρινιάξει.

Είναι μία ευκαιρία να δείτε αλλιώς τη ζωή

Πριν καν γεννηθεί το μωρό και όσο το νιώθετε να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στην κοιλιά σας θα συνειδητοποιήσετε πόσο ανούσια ήταν κάποια πράγματα που σας άγχωναν παλιά. Την περίοδο της εγκυμοσύνης έχετε την ευκαιρία να κατεβάσετε ρυθμούς και να συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή.

Δεν έχετε περίοδο

Εντάξει, οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα επί εννέα μήνες είναι πολύ πιο έντονες, αλλά για εννέα μήνες δεν θα έχετε τις ενοχλητικές κράμπες και τα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Όχι και άσχημα, έτσι;

Σας έχουν στα όπα – όπα

Είτε σας αρέσει, είτε όχι, το διάστημα αυτό θα βρίσκεστε στο κέντρο της προσοχής. Απολαύστε το όσο μπορείτε και αφεθείτε στο pampering τώρα που έχετε χρόνο και δεν έχει φτάσει ακόμα το μωρό.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

2ο “Family Strollers Run“

xristiana

Κίτρινα νύχια; Υπάρχει λύση

xristiana

Το Δάσος των Μουριών με τα αιωνόβια δέντρα γίνεται ξανά επισκέψιμο μετά από 20 χρόνια – με μονοπάτια και για ΑΜΕΑ

xristiana