ΚεντρικήΥγεία

Πορνό: Βλάπτει την ψυχική υγεία των ανδρών σύμφωνα με μελέτη

31/3/2023

Με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό του τηλέφωνο, ο οποιοσδήποτε είναι ικανός να βρει πορνό, εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο, αυτή η μαζική διάθεση πορνό στο κοινό, ίσως να κρύβει και «παγίδες».

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πάνω από το 30% των ανδρών αισθάνονται σύγχυση σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιθυμίες μετά την παρακολούθηση πορνό.

Η έρευνα για τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου που διεξήχθη από το GQ, πραγματοποιήθηκε σε 604 άνδρες ηλικίας 16 έως 44 ετών, και διαπίστωσε ότι από τους ερωτηθέντες που παρακολουθούν πορνό, περισσότεροι από τους μισούς ένιωσαν πως το πορνό επηρεάζει την ψυχική τους υγεία και τη συναισθηματική τους ευημερία.

Οι ανασφάλειες

Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς (54%) δήλωσαν ότι η παρακολούθηση πορνό τους έκανε να αισθάνονται αμήχανα για το σώμα τους, ενώ το 42% δήλωσε ότι τους άφησε αισθήματα ενοχής ή αυτοαποστροφής.

Από τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 43% δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει πορνό με τη σύντροφό του και το 25% το παρακολουθεί τακτικά.

Το πρόβλημα, ωστόσο, δε σταματά στο «εικονικό σεξ». Το πορνό επηρεάζει και τις ανθρώπινες επαφές των ανδρών, καθώς άλλα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν πως το 70% των ανδρών έχουν πει ψέματα για τον εαυτό τους σε εφαρμογές γνωριμιών. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών, το 36% παραποίησε τον εαυτό του στις φωτογραφίες του, ενώ το 35% είπε ψέματα για την ηλικία του. Παράλληλα, ένα ποσοστό της τάξεως του 27% έλεγε ψέματα για το ύψος του.

Ακόμα και σε μονογαμικές σχέσεις

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το 21% των ανδρών σε μονογαμικές σχέσεις εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες ρωτήθηκαν, επίσης, για το πόσο προτεραιότητα έχουν το σεξ και οι σχέσεις στη ζωή τους. Σχεδόν οι μισοί από τους άνδρες, το 47%, δήλωσαν ότι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι σε μια σχέση με λίγο έως καθόλου σεξ. Αυτό αντικατοπτρίζει και τις γενικότερες προτεραιότητές τους, σύμφωνα με τη μελέτη, με το 35% των ανδρών να δίνει προτεραιότητα στο να περνούν χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το independent.co.uk, το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η γυμναστική και η απόκτηση χρημάτων ήταν προτεραιότητα, ενώ το σεξ και ο ρομαντισμός ήταν προτεραιότητα μόνο για το 12% των ατόμων.

Πηγή: https://www.in.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 25/6

xristiana

Πόσο καλό κάνουν οι μπανάνες στην υγεία – Τα 10+1 οφέλη για τον οργανισμό μας

xristiana