ΚεντρικήΜαγειρική

Οι πιο εύκολες και νόστιμες ψητές γλυκοπατάτες

7/3/2023

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Τρίψτε τις εξωτερικές πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αν σκοπεύετε να φάτε τη φλούδα.

Βήμα 3
Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 έως 50 λεπτά.

Βήμα 4
Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, ανοίξτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο.

Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρισμα.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

“Χαρτογραφώντας Την Παιδική Κακοποίηση”

xristiana

Νέος online κύκλος δωρεάν σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

xristiana

Εκδήλωση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την ψυχική υγεία

xristiana