ΚεντρικήΟμορφιά

Κούρεμα σε σχήμα «C»: Η νέα τάση που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο μακριά!

25/3/2023

Μια άλλη μέρα, ένα άλλο μοντέρνο κούρεμα που πιθανόν να θέλετε να δοκιμάσετε! Το πιο πρόσφατο viral κούρεμα είναι να κάνεις τα μαλλιά να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο μακριά:

Και το κόλπο είναι το κόψιμο σε σχήμα «C» επειδή δημιουργεί καμπυλωτές στρώσεις γύρω από το πρόσωπό σας, χαρίζοντας μήκος, όγκο και  κίνηση. Αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση διαβάστε τις… λεπτομέρειες!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αυτό το στιλ κουρέματος προέρχεται αρχικά από το διάσημο στιλ της Ρέιτσελ (Τζένφερ Άνιστον) από τα «Φιλαράκια» της δεκαετίας του ’90, επομένως δεν είναι τεχνικά κάτι νέο, αλλά επιστρέφει με… φόρα το 2023 με πάνω από 13,4 δισεκατομμύρια προβολές και αμέτρητα βίντεο στο TikTok!

Αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση και θέλετε να μάθετε περισσότερα, δείτε τι λένε κορυφαίοι κομμωτές σχετικά και πώς να την εφαρμόσετε με τρόπο που να φαίνεται το κούρεμα πιο μοντέρνο.

Τι είναι το Ccut;

Το κούρεμα σε σχήμα «C» έχει να κάνει με τις στρώσεις. Οι πιο κοντές στρώσεις πλαισιώνουν το πρόσωπο και οι υπόλοιπες στρώσεις γίνονται μακρύτερες καθώς φτάνουν στο κάτω μέρος των μαλλιών, κάτι που δημιουργεί μια απαλή καμπύλη που μοιάζει με το γράμμα C.

Αυτό το κυρτό σχήμα δίνει την εντύπωση μακρύτερων μαλλιών, επειδή τα μαλλιά φαίνεται να ρέουν ομαλά και απρόσκοπτα, χωρίς σκληρές γραμμές ή ασταθείς στρώσεις που μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται πιο κοντά.

Οι στρώσεις σε σχήμα C δημιουργούν μια πιο φυσική, λαμπερή εμφάνιση που δίνει την ψευδαίσθηση μακρύτερων και πιο γεμάτων μαλλιών, ακόμα κι αν το μήκος τους δεν έχει αλλάξει!

Αυτές οι στρώσεις βοηθούν επίσης να τονίσουν τη δομή των οστών του προσώπου σας για να δώσουν έμφαση στη γραμμή της γνάθου, καθιστώντας την εξαιρετικά κολακευτική για όλες, καθώς πλαισιώνει κάθε πρόσωπο για να πάρει το σχήμα.

Το C-cut λειτουργεί επίσης καλά για όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών,  συμπεριλαμβανομένων των ίσιων μαλλιών, των σγουρών, των κυματιστών…

Σε τι διαφέρει αυτό από το κούρεμα σε σχήμα V ή σχήμα U;

Τα κουρέματα που ονομάζονται με γράμματα της λατινικής αλφαβήτου… είναι νέα, πρόσφατη μόδα!

Το κούρεμα σε σχήμα U και το κούρεμα σε σχήμα V να αυξάνονται σε επίσης σε δημοτικότητα. Αν και είναι παρόμοια, κάθε κούρεμα δημιουργεί ένα ξεχωριστό σχήμα στα μαλλιά που δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό στιλ.

Η κύρια διαφορά είναι στον τρόπο που κόβονται τα μαλλιά, εξηγεί ο κομμωτής των διασημοτήτων Cody Renegar. «Τα κουρέματα σε σχήμα V και U έχουν να κάνουν με το σχήμα στο πίσω μέρος των μαλλιών, ενώ το C-cut έχει να κάνει με το σχήμα των στρωμάτων γύρω από το πρόσωπο».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεδομένου ότι τα κουρέματα V και U συνδέονται με το πίσω μέρος των μαλλιών, έχουν συχνά έντονη γραμμή και εμφανές σχήμα: Το σχήμα V  δημιουργεί αιχμηρές στρώσεις V στο πίσω μέρος των μαλλιών, ενώ το σχήμα U δημιουργεί μια στρογγυλεμένη, πιο γεμάτη εμφάνιση. Το κόψιμο σε σχήμα C έχει πιο απαλές γραμμές για μια πιο φυσική, πιο απαλή εμφάνιση.

Πώς να δώσετε στιλ στο κούρεμα σε σχήμα C

Τα καλά νέα είναι ότι το C-cut είναι εξαιρετικά εύκολο στη συντήρηση και το χτένισμα. Εάν έχετε ένα βαρύτερο πλαίσιο προσώπου ή προτιμάτε τις στρώσεις σας να παραμένουν πιο κοντές, λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα θα πρέπει να πηγαίνετε στο κομμωτήριο πιο συχνά για να διατηρήσετε αυτό το μήκος.

Δεδομένου ότι το C-cut έχει να κάνει με το καδράρισμα του προσώπου, η κλίση σε καμπύλες στρώσεις είναι απαραίτητη κατά το styling. Ένας καλός τρόπος για να χτενιστείτε και για να αναδείξετε πραγματικά το κόψιμο και το μήκος θα ήταν βουρτσίσετε με μια ελαφριά λοξή κίνηση στις άκρες.

Κάντε πραγματικά αυτές τις στρώσεις να καμπυλώσουν και να αγκαλιάσουν το πρόσωπό σας. Επίσης, για να τονίσετε ακόμη περισσότερο αυτές τις καμπύλες γύρω από το πρόσωπο, αφήστε το πίσω μέρος των μαλλιών ίσια.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Διάγνωση και Αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer

xristiana

Δέκα προβλήματα υγείας που συνδέονται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο κατοπινής εκδήλωσης Αλτσχάιμερ

xristiana

Όσα πρέπει να αγοράσετε για το πρωτάκι σας.

xristiana